Μια νέα διαρροή αναφέρει ότι ο Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 θα μπορούσε να κυκλοφορήσει με frame interpolation που ουσιαστικά αυξάνει τα FPS με την εισαγωγή frame. Επιπλέον, οι Snapdragon 8s Gen 3 και Snapdragon 8 Gen 3 θα μπορούσαν να αποκτήσουν αυτήν τη δυνατότητα μέσω μιας μελλοντικής ενημέρωσης. Ωστόσο, μπορούν όλα τα smartphone με αυτά τα SoC να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Τουλάχιστον τα Samsung Galaxy S25 θα έχουν αυτήν την ικανότητα, ως flagship smartphone.

Μια προηγούμενη διαρροή προέβλεπε ότι ο Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει με GPU Adreno 830 χρονισμένη στα 935MHz. Ο Digital Chat Station έχει κάνει tease μια ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία που θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει το τοπίο του mobile gaming. Η Adreno 830 θα υποστηρίζει frame interpolation, επιτρέποντας την εκτέλεση του Genshin Impact σε 1080p 120 FPS.

Το frame interpolation, ευρέως γνωστό ως DLSS/FSR Frame Generation, είναι ένα σχετικά νέο χαρακτηριστικό αποκλειστικά για τις GPUs Nvidia και AMD της τρέχουσας γενιάς. Ουσιαστικά αυξάνει την ταχύτητα frame ενός παιχνιδιού με την εισαγωγή τεχνητών frame. Παρόλο που αυτό δίνει την εντύπωση καλύτερης απόδοσης, έχει ως κόστος την επιπλέον καθυστέρηση εισόδου και οπτικά artifacts, όπως το θόλωμα.

Ο DCS προσθέτει ότι η λειτουργία δεν θα είναι αποκλειστική για τον Snapdragon 8 Gen 4. Υπάρχει η πιθανότητα να περάσει στους Snapdragon 8s Gen 3 και Snapdragon 8 Gen 3 μέσω μιας ενημέρωσης υλικολογισμικού. Φυσικά, δεν θα λειτουργεί με όλους τους τίτλους και θα απαιτήσει από τους προγραμματιστές να ενσωματώσουν τη λειτουργία στα παιχνίδια τους. Η Samsung προσανατολίζεται προς τις επιδόσεις και θα μπορούσε να κάνει τα Galaxy S25 φορητές παιχνιδοκονσόλες, μεταξύ άλλων.

Αν εφαρμοστεί σωστά, το frame interpolation στους Snapdragon θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για παιχνίδια AAA PC/κονσόλας όπως το Resident Evil Village και το Assassin’s Creed: Mirage να κυκλοφορήσουν στο Android και ίσως βοηθήσει ακόμη και το Snapdragon X Elite να τρέξει καλύτερα τα παιχνίδια. Βέβαια, ο χρόνος θα δείξει τι από όλα αυτά θα ισχύσει, αν και ο DCS είναι από τους πιο έγκυρους leaker.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.