Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των flagship Android tablet της Samsung ήταν πάντα οι οθόνες AMOLED, αλλά και πάλι δεν την βρίσκαμε σε όλα τα μοντέλα. Φαίνεται ότι αυτό θα αλλάξει με τα επερχόμενα Samsung Galaxy Tab S9.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία χρησιμοποιεί οθόνες AMOLED στις ναυαρχίδες της από τη σειρά Galaxy Tab S του 2014. Το tablet των 10.5 ιντσών ήταν, εκείνη τη στιγμή, το μεγαλύτερο tablet.

Ωστόσο, αυτό το tablet ξεκίνησε μια τάση που διήρκεσε αρκετές γενιές. Στα Galaxy Tab S6 του 2019 υπήρχε διαθέσιμο μόνο ένα μέγεθος οθόνης, αλλά εξακολουθούσε να έχει panel AMOLED.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν με τα Galaxy Tab S7 που ήταν η πρώτη σειρά tablet της Samsung με μοντέλα που έχουν διαφορετικό μέγεθος οθόνης. Το plus είχε 12.4 ιντσών οθόνη AMOLED, αλλά το μικρότερο είχε οθόνη OCD 11 ιντσών.

Στη σειρά είδαμε και το Galaxy Tab S7 FE που κυκλοφόρησε αργότερα και είχε επίσης πάνελ 12.4 ιντσών, αλλά με LCD panel. Το ίδιο ίσχυε και με τα Galaxy Tab S8 του 2022 με την προσθήκη του ακόμη μεγαλύτερου Tab S8 Ultra.

Τώρα, φαίνεται ότι τα Samsung Galaxy Tab S9 θα φέρει επιτέλους το AMOLED panel στο πιο μικρό μοντέλο των tablet της νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Τουλάχιστον σύμφωνα με μία από τις πιο έγκυρες πηγές της βιομηχανίας.

Ο Ross Young, αναλυτής της Display Supply Chain Consultants (DSCC), αναφέρει ότι η έκδοση 11 ιντσών των Galaxy Tab S9 θα έχει οθόνη AMOLED panel αντί για LCD panel που είχαν οι προκάτοχοι του μικρού tablet.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.