Το Threads είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο από τον περασμένο Ιούλιο, όμως με τα προβλήματα της Meta στην Ευρώπη η κυκλοφορία του είχε μπει σε αναστολή. Τώρα που η Meta συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς της Ε.Ε. για το Instagram και το Facebook, η εταιρία προχωράει στην κυκλοφορία της νέας της πλατφόρμας στη Ευρώπη.

Η ανακοίνωση έγινε αθόρυβα, απλά βάζοντας αντίστροφη μέτρηση στην κεντρική σελίδα του Threads, που είναι ορατή από τους χρήστες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αντίστροφη μέτρηση θα λήξει στις 14 Δεκεμβρίου, όπου και θα γίνει το επίσημο λανσάρισμα της πλατφόρμας.

Αν είστε χρήστης του Instagram, μπορείτε ήδη να αναζητήσετε τον όρο “ticket” μέσα από την εφαρμογή, ώστε να βρείτε την ψηφιακή πρόσκληση για το Threads. Σε αυτή θα έχει ένα QR code και την ημερομηνία λανσαρίσματος, βασισμένη στην χώρα που βρίσκεται ο χρήστης.

Η καθυστέρηση στην κυκλοφορία του Threads στην ΕΕ προκλήθηκε από αυτό που η εκπρόσωπος της Meta, Christine Pai, περιέγραψε ως «επικείμενη ρυθμιστική αβεβαιότητα», πιθανότατα σε σχέση με αυστηρούς κανόνες βάσει του νόμου για τις ψηφιακές αγορές (DMA). Η Meta, μαζί με άλλους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Microsoft και η Apple, ορίστηκαν επίσημα ως gatekeepers της πλατφόρμας βάσει του νόμου τον Ιούλιο, τηρώντας τους νέους κανόνες σχετικά με τη συναίνεση των χρηστών και την προστασία δεδομένων. Δεν είναι άμεσα σαφές εάν έχουν γίνει αλλαγές στην εμπειρία του βασικού Threads στην ΕΕ για την προσαρμογή αυτών των κανόνων.

Cosmote σταθερή και κινητή: Ο νέος όρος των συμβολαίων – αυξήσεις ως 3 ευρώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.