Μια από τις προκλήσεις των αποστολών στον Άρη είναι ότι, λόγω της υλικοτεχνικής υποδομής του ταξιδιού, θα πρέπει να παραμείνουν στην επιφάνεια του πλανήτη για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις αποστολές λίγων ημερών, σαν αυτές που πραγματοποιούνταν στο φεγγάρι στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι οι μελλοντικοί εξερευνητές θα χρειαστούν πρόσβαση σε πόρους όπως τροφή, νερό και οξυγόνο. Έτσι, αντί δηλαδή να χρειαστεί να μεταφέρουν προμήθειες μηνών στο διάστημα, είναι πολύ καλύτερο να βρεθούν τρόποι να παραχθούν αυτοί οι πόροι στον ίδιο τον Άρη.

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από την αναζήτηση κοιτασμάτων πάγου νερού. Υπάρχει άφθονος πάγος στην επιφάνεια γύρω από τους πόλους του πλανήτη, αλλά οι περισσότερες αποστολές επικεντρώνονται περισσότερο στην περιοχή του ισημερινού του. Και εδώ υπάρχει πάγος, ωστόσο βρίσκεται κυρίως κάτω από την επιφάνεια και επομένως είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

Πλέον, η NASA με ένα project γνωστό ως Subsurface Water Ice Mapping, δημοσιεύει χάρτες του πλανήτη που δείχνουν την υπόγεια επιφάνεια πάγου. Οι νεότεροι αυτοί χάρτες, δημιουργήθηκαν κάμερες υψηλής ανάλυσης της αποστολής Mars Reconnaissance Orbiter, η οποία βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη για να εξετάσουν περιοχές όπου μετεωρίτες  είχαν χτυπήσει τον πλανήτη και δημιούργησαν κρατήρες πρόσκρουσης, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τον πάγο από κάτω από την επιφάνειά του.

Οι χάρτες είναι διαθέσιμοι εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΠΗΓΗdigitaltrend
Προηγούμενο άρθροOne UI 6.0: Επιτέλους το Android 14 έφτασε στις πρώτες Samsung συσκευές
Επόμενο άρθροΗ Revolut ανακοινώνει στην Ελλάδα το Trading Pro
Βαλάντης Κουμπούρας
Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει, ο οποίος απασχολείται με θέματα που ενδιαφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, με people-first content. Γνωρίζει τα πάντα από τεχνολογία και έχει μεγάλη εμπειρία στις συγκρίσεις των πακέτων καρτοκινητής, όσον αφορά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Μελετά ενδελεχώς ανακοινώσεις νέων τραπεζικών προιόντων και ενημερώνει τους αναγνώστες του για θέματα ηλεκτρονικής τραπεζικής. Αγαπά να κατευθύνει τους αναγνώστες του σε σωστά πακέτα που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στον ελεύθερό του χρόνο, μελετά πακέτα καρτοκινητής, ή όρους συμβολαίων ηλεκτρικού ρεύματος, ή προσπαθεί να βρει μια νέα ενδιαφέρουσα υπηρεσία να την παρουσιάσει στο κοινό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.