Η Samsung κατέθεσε αγωγή κατά της Oura προκειμένου να λάβει διαπιστωτική απόφαση περί μη παραβίασης πέντε διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της. Αυτή η νομική ενέργεια έρχεται πριν από την κυκλοφορία του Galaxy Ring της Samsung, το οποίο πρόκειται να ανταγωνιστεί τα προϊόντα της Oura στην αγορά των έξυπνων δαχτυλιδιών.

Η αγωγή επικεντρώνεται συγκεκριμένα σε πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει η Oura και τα οποία η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Galaxy Ring δεν παραβιάζει. Τα εν λόγω διπλώματα ευρεσιτεχνίας καλύπτουν διάφορες πτυχές της τεχνολογίας έξυπνων δακτυλιδιών, όπως η αξιολόγηση της βαθμολογίας ετοιμότητας του χρήστη, ο σχεδιασμός φορητών υπολογιστικών συσκευών και οι μέθοδοι κατασκευής φορητών ηλεκτρονικών συσκευών.

Η Samsung ισχυρίζεται ότι η Oura έχει ιστορικό κατάθεσης αγωγών για διπλώματα ευρεσιτεχνίας εναντίον ανταγωνιστών με βάση χαρακτηριστικά που είναι κοινά στα περισσότερα έξυπνα δαχτυλίδια, όπως αισθητήρες, ηλεκτρονικά, μπαταρίες και βαθμολογίες δεδομένων. Επισημαίνει περιπτώσεις όπου η Oura μήνυσε αντιπάλους όπως οι Ultrahuman, Circular και Ringconn, ακόμη και πριν τα προϊόντα τους εισέλθουν στην αγορά.

Πρωτίστως, η Samsung επιδιώκει μια νομική δήλωση από το δικαστήριο που να δηλώνει ότι το Galaxy Ring δεν παραβιάζει καμία από τις πατέντες της Oura. Αυτό θα επέτρεπε το λανσάρισμα και την πώληση του Galaxy Ring χωρίς το φόβο νομικών ενεργειών από την Oura. Η Samsung επιδιώκει επίσης να εξασφαλίσει ασφαλιστικά μέτρα που θα αποτρέπουν μελλοντικές αγωγές της Oura για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με το Galaxy Ring.

Η έκβαση αυτής της αγωγής θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για τη βιομηχανία των έξυπνων δαχτυλιδιών. Μια απόφαση υπέρ της Samsung μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για περισσότερο ανταγωνισμό στην αγορά και να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες στους μικρότερους κατασκευαστές έξυπνων δαχτυλιδιών. Το ντεμπούτο του Galaxy Ring αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στην εκδήλωση Unpacked της Samsung στις 10 Ιουλίου, αλλά σύμφωνα με την αγωγή η πώληση θα ξεκινήσει τον Αύγουστο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.