Πριν από μερικές εβδομάδες η LG είχε προβεί στην επίσημη παρουσίαση του LG V40 ThinQ, του πρώτου smartphone της που ερχόταν με πέντε κάμερες συνολικά. Και το μεγαλύτερο σημείο – κλειδί της εμπορικής προώθησης της συσκευής, ήταν οι κάμερες. Η αλήθεια είναι πέντε κάμερες είναι πολλές.

Αν και καμιά από αυτές δεν κάνουν πράγματα που δεν έχουμε ήδη δει, είναι από τα λίγα τηλέφωνα που τις προσφέρουν όλες σε μια συσκευή. Οι διπλές κάμερες, είναι η τάση σήμερα, αλλά συνήθως πρέπει να επιλέξεις μεταξύ wide-angle ή telephoto φακών για τη δευτερεύουσα κάμερα. Το V40 δεν σε κάνει να επιλέξεις. Στο πίσω μέρος έχουμε μια κάμερα των 16MP, μια τύπου wide-angle των 16MP και μια των 12MP. Οι κάμερες μπροστά, είναι των 8MP και μια των 5MP (wide-angle).

Η LG σου υπενθυμίζει με κάθε τρόπο ότι έχεις τρεις κάμερες στη διάθεση. Υπάρχουν τρία quick-change buttons στο viewfinder, το οποίο με παρατεταμένη πίεση σου δίνει ένα preview όλων των τριών φακών. Το Triple Shot λαμβάνει μια φωτογραφία με όλους τους τρεις φακούς και τις ενώνει σε ένα μικρό video. Είναι μια όμορφη ιδέα αλλά τα αποτελέσματα συνήθως είναι μια καλή φωτογραφία και δυο ιδιαίτερα άσχημες.

Η κύρια κάμερα των 12MP είναι και η καλύτερη. Έχει ƒ/1.5 aperture, 78-degree field-of-view και 1.4µm pixel size. Σε καλά φωτιζόμενες συνθήκες οι φωτογραφίες είναι το ίδιο καλές όπως και σε κάθε άλλο flagship smartphone. Οι φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δείχνουν καλές, αλλά μην περιμένετε τα θαύματα του Night Sight από το Super Bright mode. Και μόνο την κύρια κάμερα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σε αυτές τις συνθήκες. Οι δευτερεύουσες κάμερες δεν τα παν καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 Εδώ περισσότερα δείγματα.

 

Όσον αφορά την κάμερα των 16MP wide-angle έχει  ƒ/1.9 aperture, 1µm pixel size και 107-degree field-of-view. Και αυτή είναι η καλύτερη wide-angle κάμερα μέχρι σήμερα της LG (όπως και στο G7). Πρόσθεσαν επιτέλους image stabilization. Σε συνθήκες καλού φωτισμού μπορείτε να λάβετε εκπληκτικές φωτογραφίες, μην περιμένετε πολλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμό.

Ωστόσο, τις πιο κακές επιδόσεις παρουσιάζει η telephoto. Ο αισθητήρας των 12MP έχει  ƒ/2.4 aperture, 1µm pixel size και 45-degree field of view. Αλλά η έλλειψη OIS κάνει πολύ δύσκολη τη φωτογραφία.

Στο μπροστινό μέρος της συσκευής υπάρχουν ακόμη δυο κάμερες. Και στην ουσία είναι ίδιες με αυτές που είδαμε στο LG G7. Η κύρια των 8MP έχει f/1.9 και 80-degree field-of-view, ενώ η δευτερεύουσα των 5MP έχει  f/2.2 και 90-degree field of view. Δεν πρόκειται για τρελή διαφορά και δεν υπάρχει κάτι το αξιοσημείωτο να αναφέρουμε, πέρα από το επιθετικό face-retouching που είναι ενεργοποιημένο εκ προεπιλογής. Απενεργοποιήστε το και θα σας σώσει από εφιάλτες.

Το να έχεις πέντε κάμερες σε ένα τηλέφωνο, σίγουρα είναι μια ελκυστική ιδέα. Η LG έχει βάλει πλήθος χαρακτηριστικών και επιλογών στο camera app με το οποίο θέλει ξεκάθαρα να σε κάνει τις εξερευνήσεις. Και μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο για κάποιον να λάβει μια φωτογραφία όταν βιάζεται. Γιατί μπορείς από λάθος να χρησιμοποιήσεις τις δευτερεύουσες κάμερες που δεν είναι το ίδιο καλές σαν τον κύριο φακό.

 

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.