Η Google και η Apple προσφέρουν εδώ και καιρό ανίχνευση σύγκρουσης με αυτοκίνητο, κάτι που συναντάμε προφανώς και στα νεότερα μοντέλα τους, στις σειρές Pixel 8 και iPhone 15. Παρόλο που δύο από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της διαθέτουν αυτή τη λειτουργία, η Samsung δεν προσφέρει κάτι αντίστοιχο, ούτε καν με τις ναυαρχίδες της. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει στο σύντομο μέλλον.

Σύμφωνα με το Android Police, τόσο το Samsung Galaxy S24 Ultra όσο και το Galaxy Z Fold 5 διαθέτουν αισθητήρα “Car Crash Detect Wakeup”. Αυτός ο αισθητήρας φέρεται να ανακαλύφθηκε καθώς η ιστοσελίδα σκάλιζε τις συσκευές με την εφαρμογή Tasker.

Ο αισθητήρας Car Crash Detect Wakeup πιθανώς είναι σύνθετος – ένας εικονικός αισθητήρας που επεξεργάζεται δεδομένα από έναν ή περισσότερους φυσικούς αισθητήρες, όπως το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο. Ο αισθητήρας φέρεται να έχει ως στόχο να αποτρέψει τη συσσώρευση συμβάντων αισθητήρων, ώστε να μπορεί να αναφέρει πιθανά ατυχήματα με αυτοκίνητο στις εφαρμογές που τον χρησιμοποιούν.

Αν και ο αισθητήρας Car Crash Detect Wakeup δεν βρέθηκε σε άλλες συσκευές Galaxy της Samsung, εντοπίστηκε μια κρυφή εφαρμογή συστήματος που περιέχει κώδικα για την εκκίνηση και τη διακοπή του αισθητήρα σύγκρουσης αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή ονομάζεται “MoccaMobile” και έχει εμφανιστεί στο One UI 6.1 και σε ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις της Android ROM. Επιπλέον, η ιστοσελίδα βρήκε την εφαρμογή στο One UI 5.1.1 για το Galaxy Z Fold 5, στο One UI 6 για το Galaxy S23 Ultra, και στο One UI 6.1 για το Galaxy S24 Ultra.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.