Η Xiaomi παρουσίασε τα 14 και 14 Pro στα τέλη Οκτωβρίου και λίγες ημέρες αργότερα ξεκίνησε η πώληση τους στην Κίνα. Ως συνήθως, περιμέναμε ότι θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Άλλωστε, έτσι έχουν πάει τα πράγματα μέχρι τώρα με τις κυκλοφορίες της Xiaomi smartphone στο τέλος του έτους. Ανακοινώνονται πρώτα για την Κίνα, και λίγους μήνες αργότερα κάνουν παγκόσμιο ντεμπούτο. Με κάποιες εξαιρέσεις.

Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με το Xiaomi 14, ενώ τα πράγματα για το Ultra δεν πάνε καλά, διότι έχουμε μία ανατροπή σχετικά με το μικρότερο 14 Pro. Πληροφορίες που προκύπτουν από ανάλυση λογισμικού που αναπτύσσει η εταιρεία για τις διεθνείς αγορές, δείχνουν ότι η ανάπτυξη των παγκόσμιων εκδόσεων του HyperOS για το 14 Pro έχουν σταματήσει, σε αντίθεση με εκείνες του απλού μοντέλου που αναπτύσσονται κανονικά.

Η αλήθεια είναι πώς η κυκλοφορία μόνο του απλού Xiaomi 14 βγάζει νόημα από κάποια οπτική. Αν και το Xiaomi 14 Pro έχει σημαντικές διαφορές με το απλό μοντέλο, ίσως δεν παρουσιάζει τόσο έντονες διαφορές με το Ultra. Οπότε, αν όντως δούμε το 14 Ultra στις παγκόσμιες αγορές, ίσως η εταιρεία φοβήθηκε ότι το Pro θα επηρεάζεται τις πωλήσεις του.

Επίσης, το κενό μεταξύ απλού και Ultra θα έκανε πιο εύκολη την επιλογή του ενός ή του άλλου από τους καταναλωτές. Πιθανώς θα επέλεγαν το Pro, για να τους βγει πιο φθηνό με μικρές εκπτώσεις σε σχέση με το Ultra, ή λίγο ακριβότερο σε σχέση με το απλό προσφέροντας ένα καλύτερο πακέτο. Το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 αναμένεται τον Ιανουάριο, οπότε σύντομα θα μάθουμε την αλήθεια για την κυκλοφορία του Pro.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.