Η Xiaomi παρουσίασε τα 14 και 14 Pro. Αυτά τα smartphones διαθέτουν χαρακτηριστικά αιχμής, όπως τον Snapdragon 8 Gen 3, οθόνες 120Hz, δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 120W, και εντυπωσιακά τριπλά συστήματα καμερών 50MP. Ειδικότερα, το Pro μοντέλο είναι εξοπλισμένο με το “Dragon Crystal Glass”, ένα υλικό που φέρεται να είναι ισχυρότερο από το Gorilla Glass Victus 2. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Για να δοκιμάσει αυτόν τον ισχυρισμό, ένα τολμηρό άτομο αποφάσισε να σφυρηλατήσει ένα καρφί χρησιμοποιώντας το Xiaomi 14 Pro, καταγράφοντας το πείραμα σε βίντεο που δημοσίευσε στο Weibo, αλλά κάποιος κοινοποίησε στο Twitter.

Τα βίντεο δείχνουν τον δημιουργό να χρησιμοποιεί το 14 Pro για να χτυπήσει με δύναμη καρφιά σε μπλοκ ξύλου και κάσωμα πόρτας. Για να καρφώσει τα καρφιά, αυτός που κάνει το πείραμα τα χτυπάει με την οθόνη του smartphone. Τα πλάνα περιλαμβάνουν ακόμη και ένα τμήμα αργής κίνησης, προσφέροντας στους θεατές μια κοντινή εικόνα της όλης διαδικασίας.

https://twitter.com/harinarayananpc/status/1719313920870215814

Μετά την επιτυχή ενσωμάτωση των καρφιών στα ξύλα, ο δημιουργός εξετάζει την οθόνη του τηλεφώνου, αποκαλύπτοντας ότι είναι άθικτη, χωρίς ορατές γρατσουνιές ή άλλες φθορές. Επιπλέον, η οθόνη λειτουργεί κανονικά, χωρίς ορατή εσωτερική ζημιά.

Η ανθεκτικότητα του Xiaomi 14 Pro αποδίδεται στη χρήση του Dragon Crystal Glass, το οποίο φέρεται να είναι πιο ανθεκτικό από το Corning Gorilla Glass Victus 2 και το Apple Ceramic Shield Glass.

Η Xiaomi ισχυρίζεται ότι το Dragon Crystal Glass διαθέτει ένα εντυπωσιακό επίπεδο σκληρότητας Vickers 860 HV0,025, ξεπερνώντας άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στα smartphones. Η δοκιμή σκληρότητας Vickers αξιολογεί τη σκληρότητα των υλικών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.