Ερευνητές πέτυχαν το αξιοσημείωτο κατόρθωμα να διατηρήσουν τη βιωσιμότητα ενός μυαλού χοίρου εκτός σώματος για πέντε ώρες. Το επίτευγμα αυτό προαναγγέλλει μια νέα εποχή στις τεχνικές συντήρησης του εγκεφάλου, προσφέροντας πρωτοφανείς ευκαιρίες για τη νευροεπιστημονική έρευνα.

Η ικανότητα διατήρησης του μυαλού έξω από το σώμα, αποκομμένου από τις φυσικές φυσιολογικές του συνδέσεις, αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην επιστημονική εξερεύνηση. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση παρέχει ένα μοναδικό παράθυρο στην πολυπλοκότητα της λειτουργίας του εγκεφάλου που ήταν προηγουμένως απρόσιτη.

Το κλειδί σε αυτή την ανακάλυψη είναι η χρήση του εξωσωματικού παλμικού ελέγχου του κυκλοφορικού συστήματος (EPCC), διασφαλίζοντας ότι ο εγκέφαλος λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, οξυγόνο και αίμα για τη διατήρηση της δραστηριότητάς του.

Με τη διερεύνηση των επιδράσεων της στέρησης γλυκόζης στη λειτουργία του εγκεφάλου, οι ερευνητές έχουν αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις για τις νευρικές διεργασίες χωρίς την παρεμβολή των συγχυτικών μεταβλητών που υπάρχουν στις παραδοσιακές πειραματικές διατάξεις.

Ρώσος κοσμοναύτης σπάει το ρεκόρ μεγαλύτερης παραμονής στο διάστημα

Το επίτευγμα αυτό, όχι μόνο αποδεικνύει τη δυνατότητα διατήρησης του μυαλού έξω από το σώμα, αλλά υποδηλώνει επίσης τη δυνατότητα ακόμη μεγαλύτερης διάρκειας βιωσιμότητας. Τέτοια ευρήματα ανοίγουν πόρτες σε μυριάδες δυνατότητες για τη μελέτη της λειτουργίας και της παθολογίας του εγκεφάλου με πρωτοφανή ακρίβεια.

Στην ουσία, αυτό το ορόσημο αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στη νευροεπιστήμη, προσφέροντας δελεαστικές προοπτικές για την αποκάλυψη των μυστηρίων του εγκεφάλου. Με περαιτέρω βελτίωση και εξερεύνηση, οι τεχνικές αυτές υπόσχονται να φέρουν επανάσταση στην κατανόηση της λειτουργίας του εγκεφάλου και να ανοίξουν το δρόμο για καινοτόμες θεραπευτικές παρεμβάσεις στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ό,τι πιο ανατριχιαστικό έχω ακούσει….
  Μπορεί κανείς να φανταστεί τον ασύλληπτο τρόμο, τη φρίκη που βίωσε αυτό το πλάσμα, που είχε εγκεφαλικές λειτουργίες σε καθεστώς απώλειας του σώματός του;
  Αν αυτό δεν είναι animal cruelty, τότε δεν ξέρω τί είναι….
  Φρίκη απόλυτη. Και ούτε μνεία στο ζήτημα της ηθικής μίας τέτοιας πράξης!

 2. Δυστυχώς είναι αλήθεια αυτό που λέει ο άνθρωπος παραπάνω!
  Βαδίζουμε σε τρομακτικές εποχές για την ανθρωπότητα!
  Αυτοαναιρουμαστε ως όντα και προσπαθούμε να το παίξουμε θεοί χωρίς Θεό!
  Φανταστείτε στο μέλλον να κυκλοφορούν ρομπότ με ανθρώπινο εγκέφαλο….οι ταινίες επιστημονικης φαντασίας γίνονται πραγματικότητα!

 3. Φρικιαστικό. Δεν έχουν όρια. Όλα τα βαπτίζουν για μελλοντικό καλό του ανθρώπου, εγώ θα έλεγα να κάνουν πειράματα στους εαυτούς τους. Δεν μπορούμε να συλλάβουμε τη φρικαλεότητα αυτής της πράξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.