Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑ) από την κυβέρνηση επέρχονται αλλαγές σε δυο προγράμματα, το Smart Readiness και το Gigabit Voucher.
- Η χρηματοδότησή τους από το ΤΑ πέφτει από τα 130 εκ. στα 68 εκ. ευρώ με το υπόλοιπο ποσό να διατίθεται σε άλλα προγράμματα
- Το Smart Readiness το οποίο είχε σαν στόχο τα 120.000 σπίτια πέφτει σε μόλις 10.000 κτίρια.
Το Gmail στη μεγαλύτερη ανακοίνωσή του, με το καλύτερο εργαλείο για όλους
Ειδικότερα για το Smart Readiness η υλοποίησή του έχει χαρακτηριστεί ως δύσκολη υπόθεση από διάφορους παρόχους, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως η διαδικασία έχει ξεκινήσει για τις 10.000 αιτήσεις από τις 30.000 που έχουν καταχωρηθεί, ωστόσο έχουν πληρωθεί μόλις 870.
Αντίθετα πολύ καλύτερα πηγαίνει το Gigabit Voucher το κουπόνι των 200 ευρώ που επιδοτεί την σύνδεση των νοικοκυριών στο δίκτυο οπτικών ινών με ταχύτητες τουλάχιστον 250Mbps. Η συμμετοχή του ΤΑ θα αυξηθεί ενώ δεν υπάρχει πλέον λόγος ύπαρξης της σύνδεσης μεταξύ των δυο προγραμμάτων που είχε αποφασιστεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Με βάση το αναθεωρημένο σχέδιο για να λάβει η Ελλάδα την χρηματοδότηση των 68 εκατ. για τα δύο εν λόγω προγράμματα θα πρέπει να έχουν διατεθεί 10 χιλ. Smart Readiness και 230 χιλ. Gigabit Voucher στόχος που δείχνει πολύ πιο εφικτός.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.