Όλα δείχνουν πως η συμφωνία Apple με την OpenAI για την χρήση του ChatGPT στο iOS 18, οριστικοποιήθηκε με την ανακοίνωση να λαμβάνει χώρα στο WWDC της Apple τον ερχόμενο μήνα.

Ο Mark Gurman, διάσημος δημοσιογράφος του Bloomberg και ειδικός σε θέματα Apple, αναφέρει πως ο τεχνολογικός γίγαντας του Κουπερτίνο υπέγραψε ην συμφωνία με τον Sam Altman της OpenAI, για την χρήση του ChatGPT στο iOS 18. Η συνεργασία αναμένεται να είναι το μεγάλο νέο της WWDC, με την παρουσίαση των νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που θα προσφέρει η εταιρία.

Όμως η Apple στον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης, δεν ποντάρει σε ένα μόνο άλογο, πόσο μάλλον όταν υπάρχει η διαμάχη με την Scarlett Johansson, η οποία ενδέχεται να φτάσει στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον Gurman, η Apple συνεχίζει τις συνομιλίες με την Google, ώστε να προσφέρει το Gemini σαν επιλογή. Όμως, δεν έχει υπογραφεί κάποια συμφωνία προς το παρόν και ίσως δεν προλάβει να υπογραφεί κάτι μέχρι τον επόμενο μήνα. Αυτές οι συμφωνίες θα λειτουργήσουν σαν εναλλακτική λύση, μέχρι η Apple να καταφέρει να ανάπτυξη την δική της υλοποίηση.

Προηγούμενες φήμες ήθελαν την Apple να αναπτύσσει ήδη το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, το Ajax AI. Θα προσφέρει ανάλυση κειμένου, περιλήψεις, απαντήσεις σε ερωτήματα, ενώ έχουμε δει και κινήσεις της εταιρίας για επεξεργασία φωτογραφιών με τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρία φαίνεται να εξερευνά και άλλες λύσεις, όπως το Ferret-UI, που μπορεί να κατανοήσεις τις εφαρμογές που τρέχουν και την οθόνη μας. Επίσης κοιτάει και το MM1, που απαντά σε ερωτήματα σχετικά με φωτογραφίες, ενώ διαθέτει και λειτουργίες παρόμοιες με το ChatGPT.

Η Κίνα στην επίθεση: Άλλα $47.5 δις στην βιομηχανία chip

Το WWDC θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου και η Apple θέλει να μας αποκαλύψει όλα τα νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει και πως θα βοηθήσουν την καθημερινότητα του χρήστη. Μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr λοιπόν, γιατί το WWDC είναι πολύ κοντά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.