Η Scarlett Johannson προχώρησε σε δηλώσεις κατηγορώντας την OpenAI για τη φωνή του ChatGPT. Η εταιρία είχε πλησιάσει την πασίγνωστη ηθοποιό, για να δανειστεί την φωνή της για το ChatGPT, όμως εκείνη αρνήθηκε. Η OpenAI όμως δεν φαίνεται να πτοήθηκε και δημιούργησε ια φωνή που ήταν ίδια με αυτή της Johannson. H ηθοποιός απευθύνθηκε σε νομικό σύμβουλο, ο οποίος έστειλε επιστολές στην OpenAI, ζητώντας εξηγήσεις για το πως δημιουργήθηκε η φωνή του ChatGPT (Sky), που μοιάζει τόσο πολύ με την φωνή της Johannson.

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο, έλαβα μια προσφορά από τον Sam Altman, ο οποίος ήθελε να με προσλάβει για να δώσω τη φωνή μου στο τρέχον σύστημα ChatGPT 4.0», γράφει η Johansson. Υποστηρίζει ότι ο Altman επικοινώνησε με τον ατζέντη της μόλις δύο ημέρες πριν από την πρώτη επίδειξη της φωνής ChatGPT από την εταιρεία, ζητώντας της να το ξανασκεφτεί.

Ο Altman έχει κάνει ξεκάθαρο πως θαυμάζει την ηθοποιό, όμως φυσικά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την κλοπή της φωνής της. Ο Altman έχει δηλώσει πως η αγαπημένη του ταινία είναι το Her, στην οποία η Johannson παίζει την φωνητική βοηθό τεχνητής νοημοσύνης. Όμως ο ίδιος, δημοσίευσε την λέξη “Her”, λίγο πριν την παρουσίαση της νέας φωνής του ChatGPT.

Μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσε η δήλωση της Johannson, o Altman προχώρησε σε δηλώσεις, μέσω του The Verge.

«Η φωνή της Sky δεν είναι της Scarlett Johansson, και ποτέ δεν είχε σκοπό να μοιάζει με τη δική της. Επιλέξαμε τον ηθοποιό φωνής πίσω από τη φωνή της Sky πριν από οποιαδήποτε επαφή με την κα Johansson. Από σεβασμό προς την κα Johansson, σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε τη φωνή της Sky στα προϊόντα μας. Απολογούμαστε στην κα Johansson για το γεγονός ότι δεν επικοινωνήσαμε καλύτερα.»

Εχθές, η OpenAI ανακοίνωσε πως αποσύρει την φωνή της Sky από το ChatGPT.  Η Johansson λέει ότι ήταν «σοκαρισμένη, οργισμένη και άναυδη» για το πόσο «ανατριχιαστικά παρόμοια» ακουγόταν η φωνή της Sky με την ίδια. Ο OpenAI δήλωσε ότι η φωνή προέρχεται από μία ηθοποιό που προσέλαβαν και η οποία μιλάει με την κανονική φωνή της. Ωστόσο, ο οργανισμός αρνήθηκε να μοιραστεί το όνομα της ηθοποιού, επικαλούμενος ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Τα Windows 11 θα φωτογραφίζουν και θα θυμούνται ότι κάνετε. Αντιδράσεις για την ιδιωτικότητα

Στην παρουσα φάση, η OpenAI συζητάει με την Scarlett Johannson, για να της εξηγήσει πως δημιούργησε την φωνή και να λύσει όλες της ανησυχίες της ηθοποιού. Δεν ξέρω για εσάς, όμως λίγο η ανάρτηση “Her” του Altman, λίγο η τρομερή ομοιότητα στην φωνή, δείχνει πως η OpenAI έκανε κάτι πολύ λάθος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.