Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα έχει πάρει φωτιά και όπως ήταν λογικό κάποια στιγμή η Κίνα θα απαντούσε. Αυτή η στιγμή έφτασε και η κινεζική κυβέρνηση έδωσε εντολή απομάκρυνσης αμερικάνικου εξοπλισμού από τα εγχώρια δίκτυα κινητής. Αυτή τη στιγμή η Κίνα κάνει ότι έκαναν οι Αμερικάνοι το 2019, ενώ πίεσαν και άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών, διέταξε τους κρατικούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας, να καταργήσουν σταδιακά την χρήση ξένου εξοπλισμού. Με αυτό τον τρόπο η Κίνα περνάει στην αντεπίθεση και όλα δείχνουν πως είναι μόνο η αρχή.

Η ρυθμιστική αρχή της Κίνας, είπε στην China Mobile και την China Telecom, όπως επίσης και στους μικρότερους τοπικούς παρόχους, να ελέγξουν τα δίκτυά τους για chips που δεν είναι από την Κίνα και αν βρουν ξένα chips να τα αντικαταστήσουν το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Κίνα μπορεί να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, αφού η εγχώρια αγορά ημιαγωγών είναι πλέον δυνατή, χάρει σε εταιρίες όπως η Huawei, που έχουν καταφέρει πλέον να σχεδιάσουν τα δικά τους chips, μετά τους αποκλεισμούς από τις ΗΠΑ. Την ανάπτυξη chips φυσικά, στηρίζει και η κυβέρνηση της Κίνας, με χρηματοδότηση άνω των $40 δισεκατομμυρίων και αυτά είναι μόνο τα κυβερνητικά χρήματα.

Η κίνηση της Κίνας είναι το επόμενο βήμα, μετά τον αποκλεισμό επεξεργαστών Intel και AMD, σε κρατικούς υπολογιστές. Παράλληλα είχε δοθεί εντολή να μην αγοράζεται εξοπλισμός που φέρει μνήμες της αμερικανικής Micron Technology.

H Κίνα ξεκάθαρα βάζει στόχο την Intel και την AMD, που θα υποστούν τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι εξοπλισμοί δικτύων κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιούν επεξεργαστές κατασκευασμένους από αυτές τις δυο εταιρίες.  Με την Κίνα να είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, οι ζημιές θα είναι μεγάλες. Τα έσοδα της Intel μόνο από την Κίνα, ήταν πέρσι το 27% των εσόδων της. Όμως δεν είναι μόνο η ζημιά στην Intel και την AMD. Οι περιορισμοί των ΗΠΑ έσπρωξαν την Κίνα στην ανάπτυξη των δικών της λύσεων. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια χώρα που παράγει 10.000.000 μηχανικούς τον χρόνο και σχεδόν όλοι απορροφούν αι σε κάποιον κλάδο της βιομηχανίας τους. Οι ΗΠΑ τους έβαλαν στον χορό  και τώρα θα πρέπει να χορέψουν και οι δύο. Να δούμε ποιος θα επικρατήσει…

Αναβαθμίζονται τα Xiaomi Mi 11 στο Android 14-based HyperOS

Πάντως με κάθε κινέζικη εταιρία που έχουμε μιλήσει, μας λέει το ίδιο πράγμα. Η Κίνα στην επόμενη τριετία θα έχει αναπτύξει καλύτερες λύσεις από τον ανταγωνισμό. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε οι ΗΠΑ θα έρθουν αντιμέτωπες με πολύ μεγάλο πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.