Μια γυναίκα από την Οκλαχόμα λέει ότι το Apple Watch της έσωσε, ενδεχομένως, τη ζωή. Η ιστορία χρονολογείται από το 2021, αλλά μόλις τώρα, λίγο πριν την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου του 2023, έγιναν γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με την αποτροπή μιας τραγωδίας.

Η Judith Luebke, όπως ονομάζεται η γυναίκα που έκανε τη δήλωση, διαγνώστηκε με διαβήτη, ένα πρόβλημα από το οποίο δεν ήξερε ότι έπασχε. Μετά από μια επείγουσα επίσκεψη σε γιατρό, διαγνώστηκε με κρίσιμα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο για ένα διαβητικό άτομο.

Μια Παρασκευή πρωί, θυμάται, έλαβε μια ειδοποίηση στο Apple Watch. Η ειδοποίηση ανέφερε ότι βρισκόταν σε AFib – κολπική μαρμαρυγή, ένας μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός. Νόμιζε ότι αυτό οφειλόταν απλώς στο άγχος που είχε, διότι έχασε πρόσφατα ένα αγαπημένο της πρόσωπο.

Η ίδια αναφέρει ότι μίλησε με το αφεντικό της, εκείνο το πρωί, και του είπε ότι μετά από μία συνάντηση που είχε ίσως θα έπρεπε να δει έναν γιατρό, ή να το αναβάλλει για το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, το αφεντικό της την έπεισε να δώσει βαρύτητα στην ειδοποίηση και να επισκεφθεί άμεσα έναν γιατρό.

Αφού έφτασε στο νοσοκομείο, η Luebke έμαθε ότι ήταν διαβητική και είχε κρίσιμα υψηλά επίπεδα σακχάρου. Όπως αναφέρει, αν περίμενε το Σαββατοκύριακο, πιθανότατα δεν θα είχε επιβιώσει. Αν δεν είχε λάβει την ειδοποίηση, και αν το αφεντικό της δε επέμενε, θα υπέθετε ότι η αδιαθεσία της οφείλεται σε όσα βιώνει εκείνη την περίοδο.

Η κόρη της Luebke, Shannon Bowers, δηλώνει ιδιαίτερα ευτυχής που η μητέρα της πήγε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, δεν ξέρει τι θα έκανε χωρίς αυτή και τονίζει πώς αν δεν ήταν η ειδοποίηση του Apple Watch, και όσοι επέμεναν να δώσει σε αυτήν την απαραίτητη σημασία, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.