Το GSM Arena δοκίμασε την 4.900mAh μπαταρία του Samsung Galaxy S24+ και αναφέρει ότι το φετινό μεσαίο Galaxy S flagship της νοτιοκορεάτικης εταιρείας έφτασε τις 12 ώρες και 18 λεπτά χρήσης, παρουσιάζοντας πτώση στην αυτονομία κατά 1 ώρα και 45 λεπτά συγκριτικά με τον προκάτοχο του και την 4.700mAh μπαταρία του.

Η συνολική απόδοση φαίνεται κακή και το ίδιο μοτίβο παρατηρούμε σε όλες τις κατηγορίες χρήσης. Το Galaxy S24+ έφτασε τις 10 ώρες και 45 λεπτά browsing, τις 17 ώρες και 50 λεπτά αναπαραγωγή βίντεο, και τις 6 ώρες και 56 λεπτά σε gaming. Τα αντίστοιχα νούμερα του προκατόχου του είναι υψηλότερα με εξαίρεση την αναπαραγωγή βίντεο. Τη μεγαλύτερη διαφορά τη συναντάμε στο gaming, πάνω από 2μιση ώρες.

Το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο. Το Samsung Galaxy S24+ παρουσιάζει πάνω από 5 ώρες μικρότερη αυτονομία στις κλήσεις από τον προκάτοχο του, μιλάμε για 31 ώρες και 14 λεπτά έναντι 36 ωρών και 26 λεπτών, μιλάμε είναι 8 ώρες κάτω από την αυτονομία του S23 Ultra στις κλήσεις που έχει μόλις 100mAh μεγαλύτερη μπαταρία.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, το Pixel 8 Pro παραμένει σταθερά πίσω με μεγαλύτερη μπαταρία (5.050μΑη) και θεωρητικά παρθένο και βελτιστοποιημένο Android, σε όλες τις πιθανές περιπτώσεις χρήσης, με εξαίρεση το gaming – 7 λεπτά plus. Όσον αφορά το iPhone 15 Pro, που λογίζεται ο προς το παρόν ανταγωνιστής του από την μεριά του iOS, με μόλις 3.274mAh μπαταρία, το μικρό Pro της Apple βρίσκεται μπροστά από το Galaxy S24+ σε όλες τις μετρήσεις, εκτός από τις κλήσεις.

Samsung Galaxy S24+ GSM Arena Battery Test

Όλα αυτά δείχνουν ότι παρόλο που η Samsung ξέρει πολύ καλά να βελτιστοποιεί το Android και την One UI ROM της, ώστε να προσφέρει στον χρήστη την καλύτερη δυνατή εμπειρία, κάτι έκανε λάθος στην περίπτωση του Galaxy S24+. Ίσως βέβαια να προσπαθεί να σπρώξει τους χρήστες προς δύο κατευθύνσεις, το απλό και το Ultra, και να καταργήσει εντελώς τη μεσαία Galaxy S πρόταση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλώς όρισες εξινος ξανά στη σειρά βόλτα όλα φωτιά πάλι…!!Μείνετε μακρυά από κάθε εξινος ..!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.