Αν έχεις δυο μπλε μάτια σύμφωνα με την επιστήμη είσαι απόγονος ενός και μόνου ατόμου. Σύμφωνα λοιπόν με την επιστήμη, η γενετική μετάλλαξη προήλθε από έναν μοναδικό άνθρωπο που έζησε πριν από 6.000 ως και 10.000 χρόνια.

Εδώ και ολόκληρα χρόνια ομάδες ερευνητών εργάζονται για να αποκαλύψουν την αλήθεια πίσω από αυτή την εξέλιξη, εξετάζοντας επί σειρά ετών το γονίδιο OCA2 το οποίο καθορίζει το επίπεδο της καφέ χρωματικής ουσίας στο ανθρώπινο μάτι.

Αμφισβήτηση Συναλλαγών με Κάρτα online στη Πειραιώς

Αποδεικνύεται όμως ότι η γενετική μετάλλαξη που προκαλεί στους ανθρώπους την ανάπτυξη μπλε ματιών προέρχεται στην πραγματικότητα από ένα εντελώς διαφορετικό γονίδιο, που ονομάζεται HERC2. Η φύση δηλαδή απενεργοποιεί πλήρως το OCA2 μετατρέποντας έτσι το καστανό σε μπλε.

Όσον αφορά το πως γνωρίζουμε ότι όλοι οι άνθρωποι συνδέονται με έναν κοινό πρόγονο; Ο λόγος είναι επειδή ακριβώς οι άνθρωποι με μπλε μάτια έχουν ακριβώς την ίδια μετάλλαξη.

Ο συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Hans Eiberg αναφέρει στο Science Daily: «Οι άνθρωποι που έχουν πράσινα μάτια μπορούν να εξηγηθούν από το γεγονός ότι έχουν μειωμένη ποσότητα μελανίνης στην ίριδα, η οποία είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των ατόμων με μπλε μάτια. Από αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όλα τα άτομα με μπλε μάτια συνδέονται με τον ίδιο πρόγονο. Έχουν όλοι κληρονομήσει τον ίδιο διακόπτη στο ίδιο ακριβώς σημείο του DNA τους.

7 ΣΧΟΛΙΑ

    • Χαααχαααχααα! Κοίτα που πάντα θα βρεθεί κάποιος να ανακατέψει και εβραϊκά παραμύθια στην συζήτηση!

  1. Το έχετε τερματίσει, παιδάκια που την είδατε δημοσιογράφοι. Με βάση τον τίτλο της η ιστοσελίδα παραπέμπει σε άλλο περιεχόμενο, και όχι σε θέματα άσχετα από την τεχνολογία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.