Η Apple συλλέγει πάρα πολλά δεδομένα από τις συσκευές των πελατών της και φαίνεται ότι δεν το κάνει ανώνυμα. Ερευνητές ασφαλείας λένε ότι τα iPhone στέλνουν τα ίδια δεδομένα στην εταιρεία είτε ο χρήστης δώσει άδεια, είτε όχι.

Επιπλέον, οι ερευνητές απέδειξαν τους ισχυρισμούς τους, παρά τις διαβεβαιώσεις του τεχνολογικού κολοσσού για το αντίθετο. Όπως αναφέρουν, η εταιρεία μπορεί να συνδέσει τα δεδομένα με τους χρήστες γιατί χρησιμοποιείται το ίδιο αναγνωριστικό με αυτό του λογαριασμού iCloud.

Τα δεδομένα που συλλέγει η Apple από τα iPhone περιέχουν ένα ID που ονομάζεται “dsld” ή “Directory Services Identifier”. Πρόκειται για ένα ID που προσδιορίζει ένα λογαριασμό iCloud, άρα τον ίδιο τον χρήστη του λογαριασμού.

Το ίδιο ID θα μπορούσαν να το περιέχουν και όλα τα δεδομένα που στέλνει το App Store στην Apple, καθώς περιέχουν ένα ID αναφερόμενο ως “dsld”. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι ακόμη αν τα δύο αναγνωριστικά είναι τα ίδια ή όχι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Το φετινό Μπλάκ Φράϊντεϊ, ο Κωτσόβολος σε κάνει μάγκα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλησπέρα σας

    Προφανώς συναίνεσα σε κάποια notifications από το site σας και τώρα έρχονται συνεχώς στο laptop μου.

    Πώς μπορώ να τα απενεργοποιήσω;

    Ευχαριστώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.