Η αγορά κρυπτονομισμάτων υπέστη μία από τις πιο δραματικές πωλήσεις της εδώ και χρόνια, την προηγούμενη εβδομάδα, και αυτό οδήγησε τις τιμές των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων σε πτώση έως και 35% σε εβδομαδιαία βάση, καθώς εντάθηκαν οι φόβοι για ευρεία οικονομική ύφεση.

Το Σάββατο, το συνολικό ανώτατο όριο της παγκόσμιας αγοράς των κρυπτονομισμάτων βυθίστηκε κάτω από τα 850 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς τα κορυφαία token υποχώρησαν.

Για αρχή, το Ethereum έχει τη μισή αξία διαπραγμάτευσης από αυτή που είναι έναν μήνα πριν, καθώς έπεσε κάτω από τα 1.000 δολάρια, στα οποία βρισκόταν από τον Ιανουάριο του 2021. Επιπλέον, αυτό σηματοδοτεί 80% συνολική πτώση από την υψηλότερη αξία που είχε τον Νοέμβριο του 2021.

Έπειτα, το κατά τα άλλα ισχυρό Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, είδε σημαντική πτώση, πέφτοντας κάτω από τα 20.000 δολάρια – ως αποτέλεσμα μια συνεχούς πτώσης που καταγράφει εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Ενώ οι επενδυτές σε κορυφαία κρυπτονομίσματα – όπως το Bitcoin ανησυχούν, τα μικρότερα οικοσυστήματα γνωρίζουν μεγάλες επιτυχίες. Οι ειδικοί ανησυχούν για την επιβίωση των tokens και των οικοσυστημάτων που εξακολουθούν να γεννιούνται στα περιθώρια μιας πτωτικής αγοράς.

Το τελευταίο κραχ της αγοράς κρυπτονομισμάτων οφείλεται στο ότι οι επενδυτές φοβούνται τις μακροοικονομικές συνθήκες και τις προσπάθειες της Federal Reserve να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων έχουν δει μια σειρά από βασικά πρωτόκολλα και υπηρεσίες να απειλούνται από την ταχεία υποτίμηση, με κάποιους μα ανησυχούν ότι η αλληλοεξάρτηση αυτών των διαφόρων υπηρεσιών θα μπορούσε να προκαλέσει διαδοχικές διακοπές λειτουργίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.