Η Intel ανακοίνωσε το δικό της chip εξόρυξης Bitcoin κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ISSCC 2022. Ο κατασκευαστής chip ανακοίνωσε το chipset Bonanza Mine ASIC 1ης γενιάς και επίσης αποκάλυψε ότι το chipset 2ης γενιάς είναι ήδη έτοιμο για αποστολή στους πελάτες.

Ένα Bonanza Mine System αποκαλύφθηκε επίσης στην εκδήλωση, το οποίο είναι ένας έτοιμος προς λειτουργία υπολογιστής που παρέχει 40 THs ισχύος εξόρυξης. Η παρουσίαση στο ISSCC 2022 αφορούσε κυρίως το chip 1ης γενιάς Bonanza Mine BMZ1 ASIC και το σύστημα.

Το τσιπ και το σύστημα Bonanza Mine θα ανταγωνίζονται τους εξορύκτες ASIC από την Bitmain, τη MicroBT και άλλους ηγέτες της αγοράς. Τα chip 1ης γενιάς Intel Bonanza Mine ASIC είναι ικανά να παρέχουν έως και 137 GH/s ενώ καταναλώνουν μόλις 7.5W.

Αυτά τα chip είναι αποτελεσματικά, αλλά αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό. Το BMZ1 κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία 7nm και είναι μια καλή εναλλακτική για μικρούς miners που δυσκολεύονται να προμηθευτούν το Antminer.

Η Intel φέρεται να έχει αρχίσει να αποστέλλει chip 2ης γενιάς σε πελάτες όπως το GRIID Infrastructure, το BLOCK, και το ARGO Blockchain. Λεπτομέρειες σχετικά με το chip BMZ2 δεν είναι ακόμη γνωστές.

Η Intel αποκάλυψε επίσης το Bonanza Mine System, το οποίο αποτελείται από 300 chip Bonanza Mine και χρησιμοποιεί τέσσερις hash boards, τέσσερις ανεμιστήρες, μια μονάδα ελέγχου Intel FPGA, και ένα προγραμματιζόμενο τροφοδοτικό.

Αυτό το σύστημα μπορεί να προσφέρει απόδοση εξόρυξης 40 TH/s με κατανάλωση ισχύος 3.600W. Αυτή είναι η μέση απόδοση λαμβάνοντας υπόψη ότι το πιο πρόσφατο Antminer της Bitmain προσφέρει 110 TH/s σε κατανάλωση ισχύος 3.200W.

Το σύστημα εξόρυξης που βασίζεται στο BMZ2 θα πρέπει να προσφέρει καλύτερη απόδοση, αλλά θα είναι διαθέσιμο κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Οι αναφορές δείχνουν ότι η δεύτερη γενιά θα προσφέρει 40.4 TH/s με κατανάλωση ισχύος 2.293W.

Η Intel κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για «υψηλής απόδοσης Bitcoin miner» τον Νοέμβριο του 2018. Η εταιρεία υποσχέθηκε ότι το σύστημά της θα προσφέρει 15 τοις εκατό χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.