Η Meta σχεδιάζει να καταστήσει ευκολότερο να καταλάβετε αν κάποιο περιεχόμενο έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη (AI) στα Threads, Instagram, και Facebook. Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία λέει ότι θα αρχίσει να επισημαίνει το εν λόγω περιεχόμενο “τους επόμενους μήνες”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Meta εργάζεται για τη δημιουργία της δυνατότητας αυτόματης ανίχνευσης σημάτων που μαρτυρούν αν ένα κομμάτι περιεχομένου έγινε με AI. Μόλις είναι έτοιμη, αυτή η ικανότητα θα επιτρέψει στην εταιρεία να βάζει ετικέτες σε περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο Facebook, το Instagram και το Threads. Επιπλέον, οι ετικέτες θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις γλώσσες που υποστηρίζονται από κάθε εφαρμογή.

Όταν η δυνατότητα θα διατεθεί, θα επηρεάσει τις εικόνες που υπάρχουν στις πλατφόρμες της Meta. Θα λειτουργεί με τον εντοπισμό των προτύπων της βιομηχανίας που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό εικόνων AI, όπως τα αόρατα υδατογραφήματα, τα ενσωματωμένα μεταδεδομένα, οι ορατοί δείκτες, κ.ο.κ. Εάν μια εικόνα δεν διαθέτει αυτά τα σήματα, η Meta προειδοποιεί ότι οι εικόνες αυτές ενδέχεται να μην εντοπίζονται.

Αυτή η δυνατότητα δεν θα περιορίζεται μόνο στον εντοπισμό εικόνων που έχουν δημιουργηθεί με τα εργαλεία AI της Meta. Η εταιρεία στοχεύει να είναι σε θέση να αναγνωρίζει και εικόνες που έχουν δημιουργηθεί με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης από άλλες εταιρείες, όπως η Google, η OpenAI και η Adobe.

Δεν είναι μόνο οι εικόνες στις οποίες εστιάζει η Meta, η εταιρεία θέλει επίσης να επισημαίνει τα βίντεο και τον ήχο που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Meta, τα σήματα αυτά δεν έχουν συμπεριληφθεί στα εργαλεία AI που παράγουν βίντεο και ήχο στον ίδιο βαθμό. Μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο, η Meta λέει ότι θα εισαγάγει μια λειτουργία που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να αποκαλύπτουν ότι μοιράζονται βίντεο ή ήχο που παράγεται από AI, ώστε να μπορεί να προσθέσει ετικέτα.

Η επισήμανση των βίντεο ή του ήχου ως παραγόμενων από AI, στα Facebook, Instagram, και Threads, δεν θα είναι προαιρετική. Η Meta λέει ότι θα απαιτεί από τους χρήστες να χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο αποκάλυψης και επισήμανσης όταν δημοσιεύουν ένα φωτορεαλιστικό βίντεο ή έναν ρεαλιστικό ήχο που δημιουργήθηκε ή τροποποιήθηκε ψηφιακά. Η εταιρεία προσθέτει επίσης ότι μπορεί να τιμωρήσει τους χρήστες εάν ανακαλύψει βίντεο ή ήχο που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη και δεν είχαν επισημανθεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.