Η Meta ανακοίνωσε μια ολοκληρωμένη επικαιροποίηση των πολιτικών απορρήτου της, εστιάζοντας στην προστασία των εφήβων και των ανηλίκων από ευαίσθητο περιεχόμενο που σχετίζεται με βία, διατροφικές διαταραχές, και αυτοτραυματισμό, τόσο στο Instagram όσο και στο Facebook.

Η εταιρεία στοχεύει να εφαρμόσει αυτές τις νέες προστασίες σταδιακά, με όλους τους έφηβους χρήστες να εγγράφονται αυτόματα στις ενισχυμένες ρυθμίσεις απορρήτου, που κατηγοριοποιούνται ως “Sensitive Content Control” στο Instagram και “Reduce” στο Facebook. Οι νέοι λογαριασμοί για χρήστες κάτω των 18 ετών θα υπόκεινται επίσης σε αυτούς τους περιορισμούς περιεχομένου χωρίς τη δυνατότητα εξαίρεσης.

Εκτός από τον περιορισμό συγκεκριμένου περιεχομένου, οι έφηβοι θα λαμβάνουν τακτικές προτροπές που θα προτείνουν πρόσθετες ρυθμίσεις απορρήτου. Η ενεργοποίηση αυτών των συστάσεων θα περιορίζει αυτόματα ποιος μπορεί να αναδημοσιεύσει το περιεχόμενο του ανηλίκου και την επισήμανση ή την αναφορά σε αναρτήσεις άλλων χρηστών.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης που σχετίζονται με τον αυτοτραυματισμό, τις διατροφικές διαταραχές, και την αυτοκτονία, θα αποκρύπτονται για τους εφήβους και θα αντικαθίστανται από πηγές εμπειρογνωμόνων, όπως γραμμές βοήθειας επικοινωνίας και προτάσεις από επαγγελματίες εκτός Meta.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν μέρος της δέσμευσης της Meta να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο του ευαίσθητου περιεχομένου στην ψυχική ευημερία των νεαρών χρηστών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.