Ήταν 3:15 τα ξημερώματα στο Μπελγκορόντ της Ρωσίας, όταν ο Jeffrey Lewis, παρατήρησε αδικαιολόγητη υψηλή κίνηση στο Google Maps. Ο Lewis, καθηγητής με ειδίκευση στον έλεγχο των όπλων και τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών Middlebury στο Μοντερέι της Καλιφόρνια, παρακολουθούσε τους χάρτες της Google μαζί με μια ερευνητική ομάδα φοιτητών, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανάλυσης εικόνων που λαμβάνονται από το διάστημα. Αυτός και η ομάδα του συνειδητοποίησαν τι συνέβαινε: μια ρωσική τεθωρακισμένη μονάδα κινούνταν προς τα σύνορα με την Ουκρανία.

Συνδυάζοντας αυτές τις πληροφορίες από το Google Maps και από ραντάρ ο Lewis και η ομάδα του διαπίστωσε ότι η εισβολή μόλις είχε αρχίσει ώρες πριν γνωστοποιηθεί στο ευρύ κοινό μέσα από τα ΜΜΕ και από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στη Καλιφόρνια. Ο ίδιος αναφέρει ότι παλαιότερα, θα περιμέναμε τους reporters να μας ενημερώσουν, τώρα αρκεί να ανοίξει κανείς το Google Maps,

Πάντως  το Google Maps έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική ως προς τον τρόπο  με τον οποίο διαμορφώνει τις αντιλήψεις των ανθρώπων για τον κόσμο, σχεδιάζοντας τα σύνορα χωρών και περιοχών με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το πού βρίσκεται ο χρήστης και τις διαμάχες γύρω από αυτά τα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της απεικόνισης των συνόρων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφερθεί ότι στη Ρωσία, η χερσόνησος της Κριμαίας αναπαρίσταται με μια έντονη γραμμή συνόρων ως ελεγχόμενη από τη Ρωσία, ενώ οι Ουκρανοί και άλλοι χρήστες βλέπουν μια διακεκομμένη γραμμή συνόρων.

Μια Ρωσία αποκομμένη από το παγκόσμιο internet! Και αυτό το είχε σκεφθεί!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Man εσύ θέλεις μπλοκ να ξέρεις είσαι φουλ βλαμμένος πραγματικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.