Η Qualcomm συνήθως αποκαλύπτει το νέο της flagship chipset το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, αλλά φέτος το περιμένουμε δύο εβδομάδες νωρίτερα. Ο επίσημος ιστότοπος της εταιρείας έχει προγραμματίσει ένα Snapdragon Summit για τις 14-17 Νοεμβρίου, στο οποίο είναι πιθανό να δούμε τον νέο Snapdragon 8 Gen 2.

Αν και η καταχώρηση αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο, αργότερα, και ενώ θα μπορούσε να είναι λανθασμένη πληροφορία, είμαστε πρόθυμοι να πιστέψουμε ότι το chip θα ανακοινωθεί πράγματι τον Νοέμβριο. Αυτό θα επέτρεπε σε κατασκευαστές όπως η Xiaomi και η Motorola να μπουν στην κούρσα του να είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο με το νέο chip.

Ο Snapdragon 8 Gen 2 θα έχει τέταρτου επιπέδου CPU design (1+2+2+3), με έναν Cortex-X3, δύο Cortex-A720, δύο Cortex-A710, και τρεις Cortex-A510. Αυτό σηματοδοτεί τη μετάβαση από το τρίτου επιπέδου CPU design (1+3+4) που χρησιμοποιεί η εταιρεία από το 2019 και τον Snapdragon 855.

Επιπλέον, οι δύο πυρήνες προηγούμενης γενιάς Cortex-A710 θα χρησιμοποιηθούν για υποστήριξη 32-bit, καθώς οι Cortex-X3 και Cortex-A510 δεν υποστηρίζουν 32-bit και η Arm έχει επιβεβαιώσει ότι ο Cortex-A710 θα υποστηρίζει τόσο 64-bit όσο και 32-bit.

Τέλος, πριν το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσουν τουλάχιστον δύο smartphones με τον Snapdragon 8 Gen 2 και ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι το Xiaomi 13 – προφανώς σε μία προσπάθεια της εταιρείας να κυκλοφορήσει το πρώτο SD8G2 smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.