Η άνοδος της χρήσης πιστωτικών καρτών, πορτοφολιών και άλλων συστημάτων ψηφιακού χρήματος μας έχει κάνει να αφήσουμε τα χαρτονομίσματα στην άκρη για χάρη της ευκολίας. Ωστόσο σύμφωνα με μελέτη την οποία μπορείτε να βρείτε στο τέλος του άρθρου, οι καταναλωτές τείνουν να ξοδεύουν περισσότερα όταν χρησιμοποιούν ψηφιακές μεθόδους πληρωμών.
Παράλληλα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνο για τους εργαζομένους στον τομέα των υπηρεσιών που βασίζονται στα φιλοδωρήματα εξηγούν οι ερευνητές.
«Η μετάβαση προς μια οικονομία χωρίς μετρητά φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτη. Πιστεύουμε ότι αυτή η έρευνα είναι πολύ σημαντική, διότι ρίχνει φως σε μια αγνοημένη πτυχή αυτής της μετάβασης: πώς οι μέθοδοι πληρωμής επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας ως προς τις δαπάνες. Αυτή η κατανόηση μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να λαμβάνουμε πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις αγοράς», υπογραμμίζουν οι συγγραφείς της μελέτης.
Η αναλυτική έρευνα είναι διαθέσιμη εδώ
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Σημασία έχει πόσο συνετός είναι κανείς στα έξοδα που κάνει.θεωρω ότι καλύτερο είναι να ξοδεύει κανείς ως το 30% με κάρτα, έτσι ώστε να καλύπτει το αφορολόγητο. Από κει κι ύστερα μόνο μετρητά ώστε να μπορεί να διαπραγματευεται μια τιμή προϊόντος έστω και χωρίς απόδειξη. Όταν υπερβεί κανείς το όριο του 30% δεν έχει κανένα όφελος με την κάρτα.
Απεναντίας με λιγότερα πληρώνει φορο 22% αν δεν καλύψει το όριο του 30%. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει κινητό για επιπλέον χρήση με κάρτα.
Τα περί φορολοταριας που στερείται και δημοσιότητας η διαδικασία καταλαβαίνει κανείς…