Εφικτό είναι να προσθέσεις τη κάρτα ανεργίας και τη ταυτότητα στο Google Wallet στο κινητό σου. Σε αυτό το άρθρο βλέπουμε σύντομα τη διαδικασία για να το κάνεις. Πιο συγκεκριμένα, ανοίγουμε το Google Wallet πιέζουμε πάνω στη ταυτότητα ή στη κάρτα ανεργίας και επιλέγουμε προσθήκη στο Wallet.

Cosmote TV: Ο αριθμός των υποστηριζόμενων συσκευών

Θα μας οδηγήσει να αποθηκεύσουμε το αρχείο όπως και το κάνουμε. Το αρχείο θα είναι της μορφής pkpass, μια μορφή για την οποία το Πορτοφόλι Google μόλις πρόσφατα έβαλε υποστήριξη. Από εκεί και πέρα  η κάρτα ανεργίας όπως και η ταυτότητά μας θα περάσει μέσα στο Πορτοφόλι Google μαζί με τους QR κωδικούς για τον έλεγχο του εγγράφου.

Τα ψηφιακά έγγραφα της εφαρμογής Gov.gr Wallet (με εξαίρεση το myAuto) έχουν την ίδια νομική ισχύ με τα φυσικά έγγραφα σύμφωνα με το άρθρο 80 του Ν.4954/2022. Οποιοσδήποτε έλεγχος μπορεί να γίνει σε φυσικά έγγραφα, μπορεί επίσης να γίνει και στα ψηφιακά έγγραφα.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω του QR code που περιλαμβάνεται σε κάθε ψηφιακό έγγραφο. Όταν ο ελεγκτής «σκανάρει» με τη δική του συσκευή το QR code σας, τότε θα πρέπει να δώσετε έγκριση για τον έλεγχο αυτό μέσα από την εφαρμογή του Gov.gr Wallet. Εφόσον δώσετε έγκριση, τότε θα εμφανιστεί ένας 6-ψήφιος κωδικός τον οποίο μπορείτε να αναφέρετε ή δείξετε στον ελεγκτή σας. Μόνο εάν ο κωδικός εισαχθεί επιτυχώς, ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί και θα είναι δυνατή η προβολή των στοιχείων του ψηφιακού σας εγγράφου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.