Παρόλο που ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στον εγκέφαλο είναι πολύ σπάνιος, είναι όμως ιδιαίτερα θανατηφόρος και καλό θα είναι να γνωρίζουμε τα πρώιμα συμπτώματα.  Πριν όμως ας δούμε τα δυο είδη καρκίνων του εγκεφάλου. Ο πιο συνηθισμένος είναι ο μεταστατικός καρκίνος, δηλαδή εκείνος που ξεκίνησε από κάποιο άλλο σημείο του σώματος.

Η Dr. Seema Nagpal, καθηγήτρια κλινικής νευρολογίας στο Division of Neuro-oncology στο Stanford University αναφέρει ότι ο δεύτερος και πιο σπάνιος καρκίνος είναι ο πρωτοπαθής όγκος στον εγκέφαλο, ο οποίος είναι ένας όγκος που ξεκινά από τον εγκέφαλο χωρίς να γνωρίζουμε πως αναπτύσσεται.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση στο Google Maps είναι γεγονός!

Τα πρώιμα συμπτώματα

Ο Dr. Manmeet Ahluwalia, M.D., FACP, M.B.A., διευθυντής ιατρικής ογκολογίας και επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Καρκίνου του Miami, τμήμα του Baptist Health αναφέρει ότι τα πρώιμα συμπτώματα του καρκίνου του εγκεφάλου εξαρτώνται από το μέγεθος και τη θέση του όγκου. «Συχνά, ένα από τα πρώτα συμπτώματα είναι μια επιληπτική κρίση, η οποία προκαλείται από μη φυσιολογική ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο.

Από την άλλη πλευρά, τα άτομα που εμφανίζουν επιληπτικές κρίσεις δεν είναι απαραίτητο ότι έχουν καρκίνο. Παράλληλα, στα άτομα με καρκίνο στον εγκέφαλο εμφανίζεται έντονος πονοκέφαλος ο οποίος δεν αποχωρεί με τα συνήθη μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα και τον ύπνο.

Εκτός από τους πονοκεφάλους και τις επιληπτικές κρίσεις, η Dr. Nagpal αναφέρει ότι άλλα πρώιμα σημάδια καρκίνου του εγκεφάλου μπορεί να περιλαμβάνουν: αδυναμία σε χέρι, πόδι ή πρόσωπο, δυσκολία στην ομιλία.

«Άλλα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώσουν καρκίνο στον εγκέφαλο περιλαμβάνουν προβλήματα όρασης, δυσκολία στη σκέψη και αλλαγές στην προσωπικότητα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί επίσης να προκληθούν από διάφορες άλλες παθήσεις. Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε αξιολόγηση από γιατρό για σωστή διάγνωση», προσθέτει η Dr. Ahluwalia.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.