Ένα όχι και τόσο γνωστό ρητό λέει πως αν ξεγελάσεις κάποιον μια φορά είναι ντροπή σου, ωστόσο, αν τον ξεγελάσεις δύο τότε είναι δική του ντροπή. Δίκαιο, μιας που στη δεύτερη περίπτωση το “θύμα” είναι απλά κουτό; δεν ενδιαφέρεται να τον πιάνουν κορόιδο; Δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι ότι η Apple έπεσε για μία ακόμα φορά στην παγίδα γνωστής απάτης με fake iPhone. Αυτήν τη φορά, τα ψεύτικα κινητά αντικαταστάθηκαν με πραγματικά μοντέλα τελευταίας γενιάς.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Γραφείου του Εισαγγελέα των ΗΠΑ, δύο κάτοικοι του Maryland – και οι δύο Κινέζοι υπήκοοι – κρίθηκαν ένοχοι από ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Περιφέρεια της Κολούμπια για απόπειρα εξαπάτησης της Apple. Ο Haotian Sun, 33 ετών, και ο Pengfei Xue, 33 ετών, κατηγορήθηκαν για συνωμοσία για τη διάπραξη ταχυδρομικής απάτης, η οποία συνοδεύεται από μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών.

Οι δύο λέγεται ότι συμμετείχαν σε ένα “εξελιγμένο σχέδιο” που περιελάμβανε την αποστολή fake iPhone στην Apple για επισκευή. Στη συνέχεια, η Apple αντικαθιστούσε αυτές τις απομιμήσεις με γνήσια iPhone. Σε διάστημα δυόμισι ετών, το δίδυμο φέρεται να έστειλε πάνω από 5.000 συσκευές με σκοπό να προκαλέσει “απώλεια άνω των 3 εκατομμυρίων δολαρίων”.

Σε μια προσπάθεια να μην τους καταλάβει κανείς, οι δύο απατεώνες χρησιμοποίησαν διάφορα ψευδώνυμα. Ωστόσο, πιάστηκαν και συνελήφθησαν στις 5 Δεκεμβρίου 2019. Η επιβολή της ποινής τους έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 21 Ιουνίου 2024.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple πέφτει θύμα τέτοιου σχεδίου. Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει βιώσει αυτή την απάτη τουλάχιστον άλλες τρεις φορές. Θα περίμενε κανείς ότι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο θα είχε βρει τρόπους να ξεχωρίζει τα αληθινά από fake iPhone, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.