Δυο Κινέζοι πολίτες, μια μάνα με έναν γιο, κατηγορήθηκαν για απάτη πριν από λίγες ημέρες, με τον γιο να αντιμετωπίζει ποινή ως 4 χρόνων φυλάκισης. Χρησιμοποιούσαν fake iPhones και προέβαιναν σε αντικατάσταση αυτών με γνήσια σε διάφορα Apple Stores στα πλαίσια εγγύησης.

Συσκευές που ήταν πανομοιότυπες με τα iPhones τα έφερναν σε Apple Stores και ζητούσαν αντικατάσταση στα πλαίσια της εγγύησης. Στα fake smartphones είχαν δοθεί ΙΜΕΙ, οι αριθμοί των οποίων αντιστοιχούσαν σε γνήσια iPhones για τα οποία το πρόγραμμα AppleCare+ ήταν ενεργό.

Παρουσίαζαν ότι οι συσκευές είχαν πρόβλημα εξαιτίας καταστροφής τους από το νερό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου η συσκευή δεν ενεργοποιείται, η Apple δεν διεξάγει πρόσθετη έρευνα εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα, εξαιτίας του κινδύνου βραχυκυκλώματος και ανάφλεξης της μπαταρίας. Λίγο μετά το τσεκάρισμα ότι η AppleCare+ πολιτική κάλυπτε τις συσκευές για τυχαία καταστροφή, τα καταστήματα προέβαιναν στην αντικατάσταση με καινούργια.

Τα δυο αυτά άτομα όμως εμφανίζονται σαν ενδιάμεσοι, λαμβάνοντας τα fake smartphones από επαφή στο Hong Kong και στη συνέχεια έστελναν σε αυτή τα πραγματικά. Μάνα και γιος πληρώνονταν 11 δολάρια για κάθε τηλέφωνο που αντάλλαζαν. Οι δυο ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι, θεωρώντας ότι τα fake iPhones ήταν γνήσια. Και τονίζουν, ότι πίστευαν πως οι συσκευές στέλνονταν για επισκευή στην Ελβετία, λόγω δυσκολιών επιδιορθώσεων στη Κίνα.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν τα Ελβετικά τελωνεία σταμάτησαν δυο δέματα με 50 iPhones  τα οποία ήταν fake. Τώρα, πως τα τελωνεία κατάλαβαν ότι πρόκειται για fake iPhones ενώ τα Apple Stores δεν μπορούσαν να το διαπιστώσουν, δεν διευκρινίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.