Τελικά ο άνθρωπος ειναι ο μεγαλύτερος φονιάς της Γης. Πριν λίγες βδομάδες είχαμε γράψει πως βρέθηκε το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο και ήταν ένα νέο είδος ανακόντα. Αυτό το φίδι βρέθηκε νεκρό στον Αμαζόνιο και η είδηση έχιε προκαλέσει σοκ.

Μια ομάδα από 15 διεθνείς βιολόγους, ανακάλυψη τον Φεβρουάριο το βόρειο πράσινο ανακόντα, που έχει μια διαφορά 5.5% στο DNA του από ένα κοινό φίδι. Το φίδι που βρέθηκε ονομάστηκε Ana Julie και είχε μήκος 8 μέτρων. Χαρακτηρίστηκε σαν το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο, που έχουμε βρει.

Το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο

Η χαρά των επιστημόνων όμως κόπηκε απότομα, όπως το νήμα της ζωής της Ana Julie. Το φίδι βρέθηκε νεκρό στον ποταμό Formoso και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι.

Την είδηση της ανακάλυψης είχε κάνει ο Ολλανδός βιολόγος Freek Vonk, που μάλιστα είχε κολυμπησει μαζί με το φίδι. Ο βιολόγος έγραψε σήμερα στα κοινωνικά του δίκτυα:

«Με πόνο καρδιάς, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το πανίσχυρο μεγάλο ανακόντα με το οποίο κολύμπησα βρέθηκε νεκρό στο ποτάμι. Έχω ακούσει από διάφορες πηγές ότι πυροβολήθηκε, αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για τα αίτια του θανάτου.

Poco F6: Διέρρευσαν κάμερες και chipset και γαζώνει

Είμαι τόσο λυπημένος και τόσο θυμωμένος ταυτόχρονα. Πόσο άρρωστος πρέπει να είσαι για να το κάνεις αυτό σε ένα τόσο όμορφο και μοναδικό ζώο; Από όσο γνωρίζουμε, ήταν εξαιρετικά υγιής και ήταν ακόμα στην ακμή της ζωής της, επομένως θα μπορούσε να έχει αποκτήσει πολλούς απογόνους τα επόμενα χρόνια. Καθώς δεν υπάρχουν πολλά από αυτά τα κολοσσιαία γιγάντια φίδια που κολυμπούν τριγύρω, το πλήγμα στη βιοποικιλότητα είναι τεράστιο. Ήταν το μεγαλύτερο φίδι που είχα δει ποτέ με τα μάτια μου»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.