Έχουμε ήδη αρκετά βίντεο από κόσμο να χρησιμοποιεί το Vision Pro της Apple, και μάλιστα με τον λάθος τρόπο. Σήμερα είδαμε κάποιον ανόητο να το χρησιμοποιεί καθώς οδηγεί ένα Tesla Cybertruck. Όμως μέχρι τώρα δεν είχαμε ένα βίντεο που να μας δείχνει πόσο ανθεκτική είναι η νέα συσκευή της Apple, ιδιαίτερα όταν κοστίζει $3,499.

Προς το παρόν, δεν έχουμε δεδομένα ούτε από την Apple για το πόσο ανθεκτικό είναι στο νερό, ούτε πόσο ανθεκτικό είναι. Την απάντηση θέλησε να δώσει ένας YouTuber, που δοκίμασε αν αντέχει τις πτώσεις η πανάκριβη συσκευή της Apple, γιατί κακά τα ψέματα, είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να έρθει σε παθιασμένη επαφή με το πάτωμα.

Ο YouTuber AppleTrack, έβγαλε το Vision Pro από το κουτί του, σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο βίντεο, και αμέσως ξεκίνησε τις δοκιμές πρόσκρουσης του headset, σε όλες τις επιφάνειες που μπορείτε να βρείτε στον χώρο σας, όπως:

  • Ξύλο , μέσω θυρών και κουφωμάτων
  • Τοίχοι , που θα μπορούσαν να αποτελούνται από οποιοδήποτε αριθμό υλικών, πραγματικά
  • Μεταλλικό , μέσω ψυγείων

Αυτό ακριβώς είδαμε στο βίντεο, όμως πιθανότατα να έγιναν περισσότερες δοκιμές εκτός πλάνου. Ποια είναι τα αποτελέσματα λοιπόν; Μικρές αμοιχές, όπως λέει ο πρωταγωνιστής.

Οπότε ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να γίνει κάτι πιο δραστικό. Έριξε με ικανή δύναμη το Vision Pro στον τοίχο, 4 ή 5 φορές. Έσπασε; Όχι, αλλά γέμισε εκδορές.

Οπότε περνάμε στις δοκιμές πτώσεων. Αρχικά το έριξε από το ύψος του κεφαλιού, με τον πρωταγωνιστή να είναι 1.8m. Το headset έμεινε λειτουργικό, αλλά το δεξί του ηχείο σταμάτησε να λειτουργεί.

Τι γίνεται αν είσαι ποιο κοντός, αναρωτήθηκε ο AppleTrack και έριξε δεύτερη φορά το headset από χαμηλότερο ύψος. Αυτή τη φορά άρχισε να σπάει το λουρί του Vision Pro, αποκαλύπτοντας έναν μεντεσέ στο εσωτερικό του, που ήταν από μέταλλο. Το γυαλί του δεν έσπασε όμως.

Τρίτη πτώση και δεν άλλαξε κάτι, το Vision Pro έμεινε λειτουργικό. Η τέταρτη πτώση έγινε από πιο ψηλά. Το Vision Pro δεν έσπασε, όπως απέκτησε νέες γρατζουνιές στο γυαλί της πρόσοψης.

Στην πέμπτη πτώση να είναι στην πραγματικότητα η έβδομη πτώση, με μόλις την πέμπτη ορατή για εμάς. Το Vision Pro συντρίβεται στο έδαφος, μαγνητικά συνδεδεμένα στοιχεία πετούν τριγύρω. Χτυπημένος, αλλά όχι σπασμένος. Λειτουργεί ακόμα. Χωρίς ρωγμές.

Ανοησία στο μέγιστο! Οδηγός Cybertruck χρησιμοποιεί Vision Pro όσο οδηγεί

Στην έκτη πτώση, ο YouTuber σκαρφαλώνει σε κάποιο αντικείμενο, σηκώνει ψηλά το χέρι του  και φτάνει περίπου τα 3.5 μέτρα. Σε αυτή την πτώση το τζάμι του Vision Pro γίνεται θρήψαλα.

Ναι ανοησία, αλλά τώρα μπορούμε να δούμε τι έχει μέσα. Ο AppleTrack ξεκολλάει το γυαλί και αποκαλύπτει μια πλαστική επιφάνεια, που πάνω της έχει διάσπαρτες κάμερες και αισθητήρες του Vision Pro. Αφού έφυγε το πρώτο προστατευτικό γυαλί, καθάρισε την πλαστική επιφάνεια από κάτω του και το Vision Pro φανόταν σαν καινούριο. Το εντυπωσιακό είναι πως ήταν ακόμα πλήρως λειτουργικό

Τι μάθαμε λοιπόν από την δοκιμή του YouTuber;

  1. Το Vision Pro των $3500 είναι πολύ ανθεκτικό
  2. Στο εσωτερικό του λουριού του έχει μέταλλο στο σημείο που ενώνεται με την συσκευή.
  3. Τα ηχεία της συσκευής ίσως δεν είναι τόσο καλά συνδεδεμένα και μια πρόσκρουση ίσως τα αποσυνδέσει
  4. Στην θεωρία το γυαλί της πρόσοψης ίσως είναι εύκολο να αλλαχθεί και προσφέρει κάποια λειτουργικότητα στο Vision Pro, όμως η Apple χρεώνει $800 για να το αντικαταστήσει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.