Όταν ο αναλυτής Ming Chi Kuo τον Ιούνιο του 2020 είχε αναφέρει ότι τα iPhone 12 δεν θα περιλαμβάνουν φορτιστή ή ακουστικά, η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε έκπληξη μια τέτοια πληροφορία.

Η Apple, όπως σχολιάζει το phonearena.com, προσπάθησε να κρύφθεί, πίσω από τους περιβαλλοντικούς στόχους και έδειξε ότι η μείωση του μεγέθους των κουτιών του iPhone, έχει ως όφελος ότι μια παλέτα μπορεί να φέρει πλέον κατά 70% περισσότερες συσκευές.

Όσα περισσότερα κουτιά σε μια παλέτα τόσα περισσότερα smartphones η εταιρεία θα μπορούσε να διαθέσει. Ως αποτέλεσμα, η χρήση περισσότερων μικρότερων κουτιών θα επέτρεπε στην εταιρεία να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 2 εκατομμύρια μετρικούς τόνους. Περίπου σαν να βγάζεις από την κυκλοφορία 500.000 οχήματα.

Κάποιος βέβαια θα μπορούσε να παρατηρήσει ότι η Apple ξεκίνησε την εν λόγω πρακτική με τη διάθεση του πρώτου 5G iPhone. Ίσως δηλαδή να αποφάσισε να βγάλει τα κόστη του 5G από τον φορτιστή.

Σύμφωνα με την Daily Mail, με την εξάλειψη του φορτιστή και των ακουστικών από το κουτί, η Apple κατάφερε να εξοικονομήσει 5 δισεκατομμύρια λίρες, περίπου 6.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπροσθέτως, η εταιρεία δεν μείωσε την τιμή των smartphones της όταν αφαίρεσε τα αξεσουάρ από το κουτί. Την ίδια στιγμή, πολλοί κάτοχοι iPhone που ήθελαν γρήγορη φόρτιση, έμειναν με τους 5w φορτιστές που είχαν από παλαιότερα μοντέλα και εξαναγκάστηκαν να ξοδέψουν 19 δολάρια για έναν 20W φορτιστή και άλλα 19 δολάρια για να αντικαταστήσουν τα EarPods.

Η μείωση του μεγέθους του κουτιού και τα οφέλη στη παλέτα βοηθούν την Apple να μειώσει τα έξοδα αποστολής κατά 40%. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple εξοικομεί περίπου 35 δολάρια σε κάθε iPhone που πουλά, μια εξοικονόμηση που ποτέ δεν έφθασε στον τελικό χρήστη.

Η Apple εξοικονομεί χρήματα στο shipping, εξοικονομεί από την αφαίρεση του φορτιστή, ενισχύοντας τα κέρδη της, ανεβάζοντας την μετοχή της και βάζοντας ακόμη περισσότερα χρήματα στις τσέπες στελεχών όπως ο Tim Cook. Και στον πελάτη όχι μόνο δεν φθάνει ποτέ κάτι τέτοιο αλλά ξοδεύει και χρήματα για αξεσουάρ που μέχρι πριν από λίγο έπαιρνε δωρεάν με το iPhone. Good job, Apple.

Αυτές είναι οι καλύτερες εφαρμογές που κάνουν την οπή των S22 ένδειξη μπαταρίας και ειδοποιήσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.