Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής οι νέες ταυτότητες θα εκδίδονται χωρίς τον προσωπικό αριθμό πολίτη μέχρι τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2023. Ο προσωπικός αριθμός αποτελεί μια μεταρρύθμιση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει σαν στόχο την ταυτοποίηση των πολιτών στη παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ συμβάλει και στην ασφάλεια των συναλλαγών.

identity card

Η έκδοση των νέων ταυτοτήτων κρίθηκε αναγκαία να προχωρήσει παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ρυθμιστεί ακόμη κάποια ζητήματα στην διαδικασία έκδοσης του αριθμού αυτού, καθώς η Ελλάδα δέχεται ισχυρές πιέσεις και προειδοποιήσεις από τις ευρωπαϊκές αρχές για τις πολυετείς καθυστερήσεις.  Στις νέες ταυτότητες έχει προβλεφθεί να υπάρχει χώρος όπου θα τυπώνεται ο προσωπικός αριθμός τους ατελώς όταν θα γίνει διαθέσιμος.

Υπενθυμίζουμε ότι το κόστος της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων είναι στα 10 ευρώ με τη μορφή παραβόλου, ενώ οι φωτογραφίες θα μπορούν να βγαίνουν και μέσα στα αστυνομικά τμήματα.

Επιστήμονες δημιουργούν μαύρη τρύπα – Ξεκίνησε να λάμπει – Επιβεβαιώνεται ο Stephen Hawking

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.