Ως ένα από τα πιο περίεργα ευρήματα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ερωτηματικό που εντόπισε το James Webb Telescope.  Η εικόνα δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) και εξετάζει δύο νεαρά αστέρια, με την ονομασία Herbig-Haro 46/47, καθώς σχηματίζονται σε απόσταση περίπου 1.470 ετών φωτός από τη Γη.

Στο κάτω μέρος της εικόνας υπάρχει ένα μικροσκοπικό πορτοκαλί σημάδι που μοιάζει με περιστρεφόμενο ερωτηματικό.

Εκπρόσωποι του Space Telescope Science Institute (STScI) στη Βαλτιμόρη, το οποίο διαχειρίζεται τις επιστημονικές λειτουργίες του Webb, δήλωσαν στο Space.com: «Πρόκειται πιθανότατα για έναν μακρινό γαλαξία, ή ενδεχομένως για αλληλεπιδρώντες γαλαξίες (οι αλληλεπιδράσεις τους μπορεί να έχουν προκαλέσει το παραμορφωμένο σχήμα ερωτηματικού). Ίσως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Θα απαιτηθεί πρόσθετη παρακολούθηση για να καταλάβουμε τι είναι με βεβαιότητα. Το Webb μάς δείχνει πολλούς νέους, μακρινούς γαλαξίες – οπότε υπάρχει πολλή νέα επιστήμη που πρέπει να γίνει».

Αυτό είναι το backbone – η ψυχή του παγκόσμιου internet! (Χάρτης) Πως φθάνει στα σπίτια μας

Οι επιστήμονες μιλούν για μια τυχαία ευθυγράμμιση πολλών νέων μακρινών γαλαξιών η οποία είχε σαν αποτέλεσμα το σχηματικό αυτό σαν ερωτηματικό όπως εντοπίστηκε από το James Webb Telescope.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.