Κάθε χρόνο στο WWDC, η Apple αντιγράφει την Google. Αλλά και επίσης, κάθε χρόνο στο Google I/O, η Google αντιγράφει την Apple. Σε κάθε περίπτωση, οι δυο μεγάλες πλατφόρμες έχουν ωριμάσει σε τέτοιο βαθμό που το πρόβλημα πλέον δεν είναι ποια χαρακτηριστικά έχει η μία και ποια χαρακτηριστικά δεν έχει η άλλη, αλλά ποια θα τα πάρει πρώτη.

Αν και στην Apple πραγματικά αρέσουν αυτά τα slides που δείχνουν όλες τις καινοτομίες που θα αλλάξουν θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείς το smartphone σου, η εγκατάστασή ου στη συσκευή σου είναι συχνά μια διαφορετική εμπειρία. Τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα από το πόσο χρήσιμα είναι, στην ουσία βρίσκονται θαμμένα εντός του λειτουργικού. Τα περισσότερα θα τα διαπιστώσεις τουλάχιστον μετά από μια εβδομάδα. Πολλά από αυτά δεν θα τα αντιληφθείς καν.  Είναι ξεκάθαρο, ότι οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές και τα χαρακτηριστικά που προστίθενται στο iOS 14 είναι η νέα home screen, τα widgets και η app library. Πρόκειται για χαρακτηριστικά που μοιάζουν τόσο πολύ στο Android.

Αν και με κάθε νέα κυκλοφορία του iOS, υπάρχουν οι στιγμές που ο κόσμος του διαδικτύου λέει συνεχώς ότι αυτό το χαρακτηριστικό το έκλεψε από το Android, φέτος μια τέτοια θεώρηση είναι τεχνικά σωστή. Τα home screen widgets είναι μια ιδέα η οποία πηγαίνει πίσω, 10 χρόνια στο Android. Από την άλλη πλευρά, το App Library, όπως η Apple το αποκαλεί, είναι το συρτάρι εφαρμογών του Android. Σχεδόν όποιος έχει χρησιμοποιήσει ένα Android smartphone, γνωρίζει ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στα apps με δυο τρόπους: είτε βρίσκοντας το εικονίδιο σε μια από τις custom-made homescreen σου, ή με το scrolling στο συρτάρι εφαρμογών.

Με λίγα λόγια, όταν το iOS 14 θα αρχίσει να έρχεται στο smartphone σου, θα πρέπει να προετοιμαστείς για σχόλια που θα ακούς συνεχώς από τους γύρω σου και ιδίως σχόλια του τύπου, Το κάναμε εδώ και χρόνια στο Android. H Apple αγκαλιάζει ορισμένα χαρακτηριστικά, με τα οποία η Google έχει υιοθετήσει και μείνει σε αυτά εδώ και δεκαετίες και κάτι τέτοιο, αποτελεί σαφή επιβεβαίωση για τη Google.

Σχετικό θέμα: Τα χαρακτηριστικά που “δανείστηκε” το iOS 14 από το Android και τη Google

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.