Αν κάποιος χρήστης βασίζεται στο feature των Automatic Updates για το κατέβασμα και την εγκατάσταση νέων εκδόσεων του iOS, τότε σύντομα θα διαπιστώσει ότι θα χρειαστεί να περιμένει για την επόμενη αναβάθμιση. Και η ερώτηση που κυριαρχεί, γιατί το iPhone δεν προβαίνει αυτόματα στην εγκατάσταση των ενημερώσεων μόλις η Apple τις διαθέσει;

Στο iPhone, ένα νέο software update σημαίνει κάτι περισσότερο από απλά νέα features. Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες, η Apple δεν διαχωρίζει τα feature updates από τα security patches, αντίθετα τα συνδυάζει σε ένα πακέτο εγκατάστασης. Κάτι τέτοιο, καθιστά κάθε ενημέρωση του iOS σημαντική στο κατέβασμα, από άποψη ασφαλείας. Η Apple διαθέτει μια ενημέρωση την ίδια στιγμή για άλλους. Και μπορείς να προβείς στην εγκατάσταση του update μόλις διατεθεί, αλλά το Automatic Updates feature, βάζει καθυστερήσεις.

Γιατί καθυστερούν;

Σύμφωνα, με τον Graig Federighi, τον senior VP software engineering στην Apple, η εταιρεία περιμένει μια ως και τέσσερις εβδομάδες για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν bugs τα οποία θα επηρεάσουν εκατοντάδες χρήστες. Αν υπάρξουν η Apple μπορεί να σταματήσει τη διάθεση του update. Ωστόσο συμβαίνει και για έναν άλλον λόγο.

Κάθε έκδοση του iOS, περνά από πρώτα από τη φάση του beta testing, πριν τη διάθεσή του στον γενικό πληθυσμό. Οι beta testers, τόσο οι developers όσο και οι public testers που έχουν εγκαταστήσει πρώιμη έκδοση του software στις συσκευές τους, αναφέρουν τυχόν bugs στην Apple. Αν και το beta testing είναι απαραίτητο στην ανάπτυξη του λειτουργικού, δεν είναι αρκετός ο αριθμός των χρηστών για να βρεθούν όλα τα bugs.

Αν και όλοι μπορούν να κατεβάσουν το update χειροκίνητα, όταν γίνει διαθέσιμο, μεγάλο μέρος των χρηστών δεν το κάνει, είτε επειδή έχουν ενεργά τα Automatic Updates είτε επειδή δεν ενδιαφέρονται. Κάτι τέτοιο δίνει στην Apple την ευκαιρία να τρέξει έναν δεύτερο ανεπίσημο γύρο testing. Αν όλα πάνε καλά, τότε η ενημέρωση διατίθεται σε εκείνους που έχουν ενεργά τα Automatic Updates.

Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος εγκατάστασης ενός iOS update;

Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι η χειροκίνητη εγκατάσταση. Αν μείνεις με τα Automatic Updates, τότε βεβαιώσου ότι οι επιλογές “Download iOS Updates” και “Install iOS Updates” είναι ενεργοποιημένες στο Settings > General > Software Updates > Automatic Updates.

Winbank extrapin : Μέσω viber σύντομα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.