Πλήθος iPhone εφαρμογών, όπως τα Facebook, LinkedIn, TikTok και X παραβιάζουν τους κανόνες της Apple όσον αφορά τη συλλογή δεδομένων μέσω των ειδοποιήσεων. Πολλοί χρήστες επιλέγουν να κλείσουν εφαρμογές για να σταματήσει η συλλογή δεδομένων, ωστόσο η τεχνική αυτή δεν λειτουργεί στην προκειμένη περίπτωση.

Για παράδειγμα, όπως αποκαλύπτει έρευνα, όταν αλληλεπιδράς με μια ειδοποίηση από το Facebook στο iPhone σου, η εφαρμογή συλλέγει την διεύθυνση IP, τον αριθμό των χιλιοστών του δευτερολέπτου από τότε που η συσκευή έκανε restart, το ποσό της ελεύθερης μνήμης της συσκευής και πλήθος άλλων στοιχείων. Ο συνδυασμός αυτός είναι αρκετός για την αναγνώριση ενός προσώπου με μεγάλη ακρίβεια.

Το Linkedin από την μεριά του χρησιμοποιεί τις ειδοποιήσεις για να συλλέξει την ζώνη ώρας, τη φωτεινότητα της οθόνης, τον πάροχο που χρησιμοποιείς και άλλα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι λεπτομέρειες αυτές δεν είναι ευαίσθητες σε σύγκριση με δεδομένα όπως η τοποθεσία, αλλά αποτελούν έναν θησαυρό για διαφημιστικούς σκοπούς. Οι εταιρείες γνωρίζουν τι κάνεις με τις εφαρμογές τους, αλλά δεν γνωρίζουν πάντα ποιος είσαι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σου προβάλλουν εξατομικευμένες διαφημίσεις, δηλαδή διαφημίσεις σχετικές με τα ενδιαφέροντά σου.

Πειραιώς: Σημαντική ενημέρωση για την έκδοση της εφαρμογής winbank στα κινητά

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.