Η λειτουργία ψηφιακού κλειδιού του αμερικανικού κολοσσού για τα iPhone και τα Apple Watch, η οποία αφορά την ασφάλεια αυτοκινήτων, επεκτείνεται στη Mercedes-Benz. Μόλις, η εταιρεία πρόσθεσε αναφορές σχετικά με την αυτοκινητοβιομηχανία στα αρχεία back-end ρυθμίσεων.

Μόνο μια χούφτα μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των BMW, BYD, Genesis, Hyundai και Kia, έχουν εισαγάγει μέχρι στιγμής την υποστήριξη της λειτουργίας ψηφιακού κλειδιού της Apple σε επιλεγμένα μοντέλα τους.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν ένα ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου στην εφαρμογή Wallet στο iPhone και στο Apple Watch. Στη συνέχεια, μπορούν να κλειδώνουν, να ξεκλειδώνουν, και να εκκινούν το αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζονται ένα φυσικό κλειδί.

Μόλις πριν από ένα μήνα, η Lotus εμφανίστηκε στα αρχεία ρυθμίσεων της Apple ως άλλη μια επερχόμενη μάρκα που θα υποστηρίζει τη λειτουργία ψηφιακού κλειδιού. Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το νέο σεντάν E-Class θα υποστηρίζει τη λειτουργία, την οποία αναφέρει ως Digital Vehicle Key, ως μέρος του πακέτου KEYLESS-GO Comfort Package.

Το ψηφιακό κλειδί της E-Class μπορεί να κοινοποιηθεί σε έως και 16 άτομα, με τον κύριο κάτοχο να μπορεί να εκχωρήσει ορισμένα δικαιώματα σε συγκεκριμένους χρήστες, όπως να επιτρέπει μόνο την πρόσβαση στο όχημα ή και την οδήγησή του.

Ανάλογα με την τεχνολογία που έχει υιοθετηθεί από τον εκάστοτε κατασκευαστή, μπορεί να χρειαστεί ο χρήστης των iPhone και Apple Watch να κρατάνε τη συσκευή τους σε κοντινή απόσταση από το χερούλι της πόρτας ή τον αναγνώστη μέσα στο αυτοκίνητο.

Κάποια οχήματα μπορεί να υποστηρίζουν την παθητική είσοδο με τη λειτουργία του παθητικού κλειδιού της Apple. Σε αυτήν την περίπτωση, το ψηφιακό κλειδί θα λειτουργεί εφόσον ο κάτοχος έχει τη συσκευή πάνω του.

Τέλος, επιλεγμένα οχήματα μπορεί να υποστηρίζουν απομακρυσμένο κλείδωμα και ξεκλείδωμα μέσω του ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.