Η απόφαση της Κίνας να ισχυροποιήσει τους περιορισμούς που αφορούν την Covid στη χώρα, μπορεί να οδηγήσει μια σημαντική έλλειψη της παραγωγής του iPhone ως και 30%, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολη την εύρεση συγκεκριμένων μοντέλων σε stock. Πηγή προσκείμενη στη κατάσταση στο κυρίως εργοστάσιο της Foxconn, αναφέρει στο Reuters ότι η πτώση θα λέβει χώρα τον επόμενο μήνα.

Οι εργαζόμενοι της Foxconn εγκαταλείπουν το εργοστάσιο

Την Κυριακή, η Foxconn ανέφερε ότι εργάζεται με ορισμένα άλλα εργοστάσιά της να αναλάβουν την παραγωγή προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Ένα μικρό μέρος της παραγωγής λαμβάνει μέρος στην Ινδία, ενώ συνολικά η Foxconn είναι υπεύθυνη για το 70% της παραγωγής iPhone μονάδων που κάνουν το ντεμπούτο τους παγκοσμίως.

Πάντως από τις 21 Οκτωβρίου η Foxconn ανέφερε στο Reuters ότι η παραγωγή παραμένει σε κανονικά επίπεδα και έχει επηρεαστεί σε μικρό βαθμό από την κατάσταση. Το εργοστάσιο απασχολεί περίπου 200.000 εργαζομένους και πολλοί ήδη το εγκαταλείπουν λόγω των αυστηρών κανόνων που έχουν επιβληθεί για την εξάλειψη της διασποράς της Covid

Χωρίς να είναι γνωστό προς το παρόν ποια μοντέλα θα επηρεαστούν, είναι δύσκολο να αποφασιστεί και ποια μερίδα του κόσμου δεν θα βρίσκει τη συσκευή που αναζητά. Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι πριν μερικά χρόνια, ωστόσο η πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων θα έχει τις επιπτώσεις στην αλυσίδα τροφοδοσίας σύντομα.

iPhone 15 Pro : Ξεχάστε τους 8P φακούς

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.