Η Apple ανακοίνωσε τα νέα iPhone 17 και από αυτά ξεχωρίζει το iPhone 17 Air, λόγω του νέου σχεδιασμού. Πρόκειται για το πιο λεπτό τηλέφωνο της Apple μέχρι σήμερα, που όμως έρχεται με σημαντικές θυσίες.

Το iPhone 17 Air έχει πάχος μόλις 5.6 χιλιοστά, ξεπερνώντας τα 5.8 χιλιοστά του Galaxy S25 Edge, το οποίο όμως έχει μεγαλύτερη οθόνη και 25% μεγαλύτερη μπαταρία. Τώρα όμως χρήστες του διαδικτύου παρατήρησαν μια σχεδιαστική λεπτομέρεια του iPhone 17 Air, που αν ο Steve Jobs ήταν στο τιμόνι της Apple, δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να έχει περάσει στο τελικό προϊόν.

Αυτό έχει να κάνει με τη θέση της θύρας USB-C, που από ότι φαίνεται δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένη. Ο Jobs ήταν φανατικός υπέρμαχος της απλότητας και της συμμετρίας. Αν και η θύρα είναι στη μέση του κάτω μέρους της συσκευής από την δεξιά και αριστερή του άκρη, δεν είναι καθόλου στη μέση, με το πάνω περιθώριο από την θύρα να είναι πολύ πιο παχύ και το κάτω σχεδόν ανύπαρκτο.

Αυτή η μικρή αλλά αισθητή διαφορά, κάνει τη θύρα να φαίνεται σα να είναι αποτέλεσμα λανθασμένης κοπής του αλουμινίου από το εργοστάσιο και για αυτό στα σχόλια ο κόσμος ξεσάλωσε.

αυτό που εικάζουμε εμείς, είναι το ότι έπρεπε να πάει πιο κάτω, καθώς η συσκευή είναι πού λεπτή και κάπως έπρεπε να χωρέσει το panel της συσκευής. Από την άλλη, αν ο Jobs ήταν εδώ, ο σχεδιασμός αυτός θα είχε πάει στον κάδο των σκουπιδιών. Μιλάμε για τον άνθρωπο που μέχρι και στο iPhone 4 πετούσε τα τηλέφωνα σε ενυδρείο και αν έβγαζαν φυσαλίδες, ο σχεδιασμός κοβόταν, επειδή αυτό σήμαινε πως δεν είχαν αξιοποιήσει το 100% του εσωτερικού χώρους της συσκευής. Πραγματικά πιστεύω πως ακόμα και ο ίδιος, όντας ψυχαναγκαστικός, θα προτιμούσε να κάνει το τηλέφωνο 0.2mm πιο παχύ, ώστε να μην υπάρχει αυτή η «ανισορροπία» στη συσκευή.

Η αλήθεια είναι πως όσοι είμαστε ψυχαναγκαστικοί, αυτά τα 0.2mm μας χαλάνε πολύ την αίσθηση για τη συσκευή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.