Η Apple σχεδιάζει να προσθέσει ένα νέο “Capture Button” στα iPhone 16, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο. Όταν κυκλοφόρησε η είδηση για το επιπλέον κουμπί, αρχικά δεν γνωρίζαμε για ποιο λόγο. Ωστόσο, το όνομα έδωσε κάποιες ενδείξεις και ο Mark Gurman του Bloomberg επιβεβαίωσε τον Δεκέμβριο ότι θα χρησιμοποιείται για τη λήψη βίντεο.

Το The Information μοιράστηκε τώρα μερικές νέες λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία του Capture Button, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις χειρονομίες που θα υποστηρίζει. Ο ιστότοπος αναφέρει ότι το κουμπί είναι μηχανικό και όχι αφής, αλλά θα ανταποκρίνεται στην πίεση και την αφή. Οι χρήστες των iPhone 16 θα μπορούν να κάνουν zoom in και out σαρώνοντας αριστερά και δεξιά στο κουμπί, να εστιάζουν με ένα ελαφρύ πάτημα και να ενεργοποιούν την εγγραφή με ένα πιο έντονο πάτημα.

Η Apple σχεδιάζει να τοποθετήσει το Capture Button στη δεξιά πλευρά των iPhone 16, κάτω από το κουμπί Power και σε ιδανικό σημείο για πρόσβαση με τα δάχτυλα όταν ο χρήστης κρατάει τη συσκευή σε οριζόντιο προσανατολισμό. Προς το παρόν, αυτή είναι η θέση της κεραίας mmWave στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η κεραία θα μετακινηθεί στην αριστερή πλευρά της συσκευής με την προσθήκη του επιπλέον κουμπιού.

Σύμφωνα με το The Information, η Apple πιστεύει ότι το νέο κουμπί θα είναι ένα σημαντικό σημείο πώλησης για τη σειρά iPhone 16 και εισάγεται για να προωθήσει περαιτέρω το iPhone ως εναλλακτική λύση κάμερας για τη λήψη βίντεο σε οριζόντιο προσανατολισμό. Η Apple δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει τον σχεδιασμό των επόμενων iPhone, οπότε η λειτουργία και ο σχεδιασμός του κουμπιού μπορεί να αλλάξουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.