Το πιο high end iPhone 15 μοντέλο, αναμένεται να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με το iPhone 14 Prio Max και όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν σε μια προσπάθεια η Apple να το ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα μοντέλα θα το αποκαλέσει iPhone 15 Ultra.  Η εταιρεία ήδη χρησιμοποιεί την εν λόγω ονομασία για μερικά premium προϊόντα της, όπως το Apple Watch Ultra.

iphone 15 ultra

Ο designer Jonas Daehnert δημιούργησε ορισμένα renders που απεικονίζουν την εν λόγω συσκευή και υιοθετούν στοιχεία του design του Apple Watch Ultra. Σε καμιά περίπτωση βέβαια, δεν σημαίνει ότι η Apple θα το υιοθετήσει.

iphone 15 ultra

Οθόνη 2.500 nits

Ένα από τα highlights της σειράς iPhone 14 της προηγούμενης χρονιάς ήταν αναμφισβήτητα η οθόνη, ιδίως όσον αφορά τα high end iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Και τα δυο ερχόταν εξοπλισμένα με μια βελτιωμένη έκδοση της ProMotion τεχνολογίας (adaptive refresh rate) και η οποία ενσωμάτωνε λειτουργία Always on Display για πρώτη φορά στην ιστορία του iPhone.

Μια άλλη αναβάθμιση αφορούσε την αύξηση του peak brightness, που έφθανε τα 2000 nits στα Pro μοντέλα.  Το νούμερο θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο με τα επόμενα iPhones και πιο συγκεκριμένα στο iPhone 15 Ultra. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τον  ShrimpApplePro,  ο οποίος επισημαίνει ότι το iPhone 15 Ultra θα διαθέτει panel που θα φθάνει τα 2.500 nits peak brightness.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρακτηριστικό θα περιοριστεί στο iPhone 15 Ultra, καθώς η Apple αναζητεί τρόπους να το διαφοροποιήσει από τα υπόλοιπα μοντέλα. Βέβαια υπό κανονικές συνθήκες οι οθόνες των iPhone 14 Pro δεν φθάνουν τα επίπεδα του peak brightness, εκτός και αν υπάρξει απευθείας έκθεση στον ήλιο ή ο καιρός είναι ιδιαίτερα ηλιόλουστος.

Ο επεξεργαστής που σκοτώνει τον Apple A16 Bionic

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.