Ενώ ο Snapdragon 8 Gen 2 έχει ριζικά βελτιώσει τις επιδόσεις του σε σχέση με τον προκάτοχο, συνεχίζει να υστερεί σε σχέση με τις αντίστοιχες προτάσεις της Apple. Ο επόμενης γενιάς Snapdragon 8 Gen 3 ωστόσο, αναμένεται επιτέλους να το πετύχει με τον επόμενης γενιάς ARM Cortex X4.

Πριν από μερικές ημέρες ένα Geekbench score του εν λόγω επεξεργαστή έκανε την εμφάνισή του, δείχνοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι οι επιδόσεις του είναι σαφώς πολύ καλύτερες από ότι αρχικά αναμενόταν (1.800, 6.500), ξεπερνώντας ακόμη και τον Apple A16 Bionic.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα notebookcheck, ο Snapdragon 8 Gen 3 σημειώνει στο single core 1.930 και multi-core score των 6.236. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι ο Snapdragon 8 Gen 3 αναμένεται να διαθέτει 1+5+2 core configuration, κόβοντας βέβαια έναν ακόμη πυρήνα χαμηλής κατανάλωσης από τον προκάτοχο (1+4+3). Παρά την εν λόγω εξέλιξη, συνεχίζει να είναι κατά 20% πιο ενεργειακά αποδοτικός από τον Snapdragon 8 Gen 2 κυρίως γιατί έχει κατασκευαστεί βάσει της παραγωγικής διαδικασίας των N4P της TSMC.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, καλό είναι να λάβουμε τις συγκεκριμένες πληροφορίες με επιφύλαξη. Ο Snapdragon 8 Gen 3 δεν είναι τίποτα πέρα από ένα engineering sample σε αυτή τη φάση, με τους μηχανικούς να παίζουν με τα power limits για να διαπιστώσουν πόσο υψηλά μπορεί να φθάσει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.