Η Apple έχει παραμελήσει το κομμάτι του ζουμ στα τηλέφωνά της, προσφέροντας μόνο 3Χ στο iPhone 14 Pro Max. Τώρα έρχεται μια νέα φήμη, πως το επερχόμενο iPhone 15 Pro Max, θα ενσωματώνει επιτέλους περισκοπικό φακό, που θα επιτρέπει διπλασιασμό του ζουμ σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Πρόσφατα μάθαμε από τον Ming-Chi Kuo, διάσημο αναλυτή για θέματα Apple, πως η ενσωμάτωση ενός περισκοπικού φακού θα ήταν ακριβή, ώστε να φτάσει στο5-6Χ, καθώς θα έπρεπε να ενσωματωθεί στον τηλεφακό της συσκευής. Βέβαια αυτό είναι κάτι που κάνει κυριολεκτικά κάθε ανταγωνιστής της Apple στην μεγάλη κατηγορία. Η Samsung για παράδειγμα, όπως και η HUAWEI έχουν δώσει συσκευές με περισκοπικούς φακούς που φτάνουν το 10Χ και αυτό αρκετά παλιότερα, που οι τιμές τους ήταν ακόμα υψηλότερες.

Ο περισκοπικός φακός χρησιμοποιεί κάτοπτρα, για να αυξήσει την απόσταση του φακού από τον αισθητήρα, ώστε να μπορεί να προσφέρει αυτή τη μεγέθυνση της εικόνας. Τα κάτοπτρα χρησιμοποιούνται για να στρέψουν το φως από τον φακό κατα μήκος της συσκευής, επιτρέποντας στο σώμα της συσκευής να παραμένει λεπτό.

Η αλλαγή σε περισκοπικό 5-6x για την Apple θα είναι μεγάλη αναβάθμιση στην κάμερα, όμως θα είναι διαθέσιμος μόνο στο iPhone 15 Pro Max, και όχι στα φθηνότερα μοντέλα. Η Apple, ώς συνήθως, μας δίνει την τεχνολογία με το σταγονόμετρο, αφού ο περισκοπικός φακός κοστίζει όσο ένας καφές. Κυριολεκτικά το κόστος είναι στα 4 με 5 δολάρια, ανάλογα με το μοντέλο, ενώ αν μιλάμε για παραγγελία εκατομμυρίων φακών, το κόστος πέφτει δραματικά.

Σύμφωνα με τον Kuo, περισκοπικό φακό θα έχει και το iPhone 16 Pro Max σε αποκλειστικότητα, ενώ τα φθηνότερα μοντέλα ίσως τον δουν από το iPhone 17 και μετά.

Το iPhone 15 αναμένεται να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβρη και όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία, θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.