Η Apple μόλις ανακοίνωσε την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση λογισμικού για τα iPhone, το iOS 18. Η Apple έκανε την ανακοίνωση στο WWDC, με τον Craig Federighi να ανεβαίνει στην σκηνή.

Το iOS φέρνει νέες δυνατότητες παραμετροποίησης, όπως την ελεύθερη διάταξη των εικονιδίων μας, όπου θέλουμε και όπως θέλουμε, κάτι που το Android κάνει από την πρώτη του έκδοση. Θα δίνεται επίσης η δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει τα χρώματα των εικονιδίων του, ώστε να ταιριάζουν με τα χρώματα του background του.

Παράλληλα, θα μας επιτρέπει να βάλουμε ότι toggles θέλουμε στο Control Center, ώστε να μπορούμε από εκεί να ελέγχουμε όσα χρειαζόμαστε. Από ότι φαίνεται η Apple ανακαλύπτει πως οι περισσότερες επιλογές για τον χρήστη, είναι καλύτερη επιλογή. Έτσι, θα μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα διακόπτες, αλλά και συντομεύσεις εφαρμογών τρίτων, όπως για παράδειγμα το Shazam, ώστε να είναι γρήγορα προσβάσιμο από την μπάρα ειδοποιήσεων.

iOS 18

Αλλαγές έχουμε και στην ιδιωτικότητα, με ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Android. Έτσι λοιπόν, ο χρήστης θα μπορεί να κλειδώσει εφαρμογές με βιομετρικά δεδομένα. Όταν θα ανοίγουμε την εφαρμογή, θα μας ζητάει να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά μας μέσω του Face ID, ώστε να μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε.

Τα μηνύματα παίρνουν λειτουργίες όπως τον προγραμματισμό αποστολής μηνύματος, για να μην ξεχνάμε να στείλουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα, όταν έχουν γενέθλια για παράδειγμα. Παράλληλα, φέρνουν την δυνατότητα εισαγωγής νέων emojis, ενώ θα υπάρχουν επιλογές για μορφοποίηση κειμένου. Θα υπάρχει και δυνατότητα reactions με emojis, αντί για τα 5 reactions που είχε μέχρι τώρα. Και ναι, επιτέλους θα δούμε υποστήριξη για RCS μηνήματα, με το iOS 18.

ios 18

Αυτό που έχει πραγματικά μεγάλη διαφορά, είναι η δυνατότητα αποστολής και λήψεως δορυφορικών μηνυμάτων, για τους χρήστες με iPhone 14 και νεότερα τηλέφωνα.

Αναβαθμίσεις θα έχουμε και στην εφαρμογή email, με περισσότερες επιλογές κατηγοριοποίησης, όπως κάνει το Gmail, που χωρίζει τα εισερχόμενα emails σε κατηγορίες όπως, βασικό, προωθητικά emails και updates.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Apple στο WWDC 2024 [Livestream]

H Apple υπόσχεται την μεγαλύτερη αλλαγή στην εφαρμογή των φωτογραφιών με το iOS 18. Η Apple προσπαθεί να ανταγωνιστεί το Google Photos και πλέον φέρνει νέες επιλογές. Η νέα εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να διαχειρίζεται τις διάφορες libraries, που δημιουργούνται από τις εφαρμογές και από τους τύπους λήψεων. Προσπαθεί να βάλει μια τάξη στις φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν σε αυτές τις κατηγορίες όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι, θα έχουμε ταξινόμηση σε σχέση με το πρόσωπο που εμφανίζεται και την δυνατότητα να επιλέξουμε ποιες κατηγορίες θα εμφανίζονται πάνω πάνω, για πιο γρήγορη πρόσβαση. Η ταξινόμηση των φωτογραφιών με βάση τα άτομα που εμφανίζονται θα γίνεται αυτόματα και θα μπορούμε να τις δούμε από το νέο carousel view.

Apple Intelligence: Όλα τα νέα AI χαρακτηριστικά που έρχονται στα iPhone και τα Mac

Σημαντική αλλαγή έχουμε και στο Wallet, που πλέον θα μας επιτρέπει να στείλουμε χρήματα, χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάξουμε προσωπικά δεδομένα. Απλά ακουμπάμε το ένα τηλέφωνο με το άλλο, αρκεί φυσικά και τα δύο να είναι iPhones.

Αλλαγές έχουμε και στο Game Mode, που στοχεύει στις καλύτερες επιδόσεις, μειώνοντας την δραστηριότητα των εφαρμογών στο παρασκήνιο. Με αυτό τον τρόπο τα χειριστήρια και τα AirPods θα είναι πιο αποκρίσιμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.