Πέρυσι, ένα iOS update σκότωσε το touch σε iPhone 7 συσκευές που είχαν επισκευαστεί με  third-party screens από ανεξάρτητα καταστήματα επισκευών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι όταν κυκλοφορούσε εκείνο το update, η Apple στα ψιλά γράμματα ανέφερε, ότι μέρη αντικατάστασης τρίτων κατασκευαστών ίσως δεν λειτουργούν σωστά, ωστόσο ένα update λίγο μετά διόρθωσε αυτά τα προβλήματα.

Ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα, που ο Michael Oberdick, ιδιοκτήτης του iOutlet, ενός καταστήματος επισκευής και πώλησης μεταχειρισμένων iPhone συσκευών, αποφάσισε να λάβει μια σημαντική πρωτοβουλία. Δεν κάνουμε επιδιορθώσεις iPhone 8 συσκευών φέτος σκόπιμα. Πιστεύω ότι κάτι παρόμοιο θα συμβεί και φέτος, φέρεται να τόνισε στο Vice. Τελικά, αποδείχθηκε πόσο δίκιο είχε ο  Oberdick.

Η Apple διέθεσε το iOS 11.3 τον Μάρτιο και το update φαίνεται ότι σκοτώνει το touch functionality σε iPhone 8 συσκευές, που έχουν επισκευαστεί με  aftermarket screens και οι οποίες λειτουργούσαν άψογα πριν το update. Αυτό σημαίνει, ότι χρήστες οι οποίοι έσπασαν την οθόνη της συσκευής τους και την επισκεύασαν οπουδήποτε αλλού εκτός της Apple, θα έχουν προβλήματα πλέον. Αυτό στοίχισε την εταιρεία μου περισσότερα από 2.000 reshipments, τονίζει ο Aakshay Kripalani, CEO της Injured Gadgets, ενός καταστήματος επισκευών στην Georgia των ΗΠΑ. Οι καταναλωτές δείχνουν ενοχλημένοι και φαίνεται ότι η Apple το κάνει αυτό, προκειμένου να εμποδίσει τους χρήστες να επισκευάσουν τα iPhone τους σε καταστήματα τρίτων.

Σύμφωνα με τον Oberdick, κάθε οθόνη iPhone φαίνεται ότι εξοπλίζεται με ένα μικρό microchip και αυτό το chip φαίνεται ότι προκαλεί τα προβλήματα. Τους προηγούμενους έξι μήνες, τα καταστήματα επισκευών μπορούσαν να επιδιορθώσουν τις οθόνες, αλλά το iOS 11.3 update φαίνεται ότι προκαλεί προβλήματα. Μένει να φανεί αν η Apple θα επιλέξει να διαθέσει ένα νέο software update που θα τα διορθώνει, αλλά και αυτό είναι μέρος του προβλήματος. Πόσο μπορεί ένας καταναλωτής να περιμένει πότε και αν η Apple θα διαθέσει το update;

Για να λάβει κάποιο κατάστημα επίσημα μέρη αντικατάστασης, πρέπει να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένους περιορισμούς που θα βάλει η Apple, επομένως τα καταστήματα κινούνται προς την επιλογή των ανεπίσημων parts που πολλές φορές είναι το ίδιο καλά με τα επίσημα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν κατασκευαστεί και στα ίδια εργοστάσια. Η χρήση ενός τρίτου καταστήματος για την επισκευή του iPhone σου, είναι συχνά η μόνη επιλογή. Στο Ohio, όπου ο Oberdick λειτουργεί το κατάστημά του, οι χρήστες θα πρέπει να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε μια διαδρομή δυο ωρών για να φθάσουν σε ένα επίσημο Apple Store. Η άλλη επιλογή, είναι να στείλεις το τηλέφωνο με courier και να περιμένεις.

Όμως, δεν είναι αυτές οι αιτίες μόνο που βλάπτουν την αγορά third party επισκευών. Πολλά καταστήματα, με τα οποία συνομίλησε το Vice, ανέφεραν ότι η επισκευή του iPhone X είναι ένας πραγματικός εφιάλτης. Ο ambient light sensor, το μέρος του smartphone που προσαρμόζει την φωτεινότητα της οθόνης, θα σταματήσει να λειτουργεί, αν η οθόνη επισκευαστεί από κάποιον τρίτο ακόμη και αν έχει επίσημα μέρη. Επιπλέον, μόνο η Apple μπορεί να διορθώσει το Face ID, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα λειτουργεί.

Και πάλι, κάτι τέτοιο είναι παρόμοιο με την υπόθεση του home button στο iPhone 7, που η αντικατάστασή του από κάποιον τρίτο, το έκανε να μην λειτουργεί. Η Apple από την μεριά της δεν έκανε κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με τίποτα. Ντροπή. Αίσχος. Χίλιες φορές καλύτερα android. Με χαμηλότερη τιμή, καλύτερα specs και καλύτερη κάμερα. Τι;;?? Τα iPhones έχουν την καλύτερη κάμερα; Οχι βέβαια. Οχι πια. Για ψάξτε λιγάκι στο dxomark. Τα αποτελέσματα του δεν τα αμφισβητούν ΟΥΤΕ ΚΑΝ οι ίδιοι οι κατασκευαστές κινητών. IPhone με τίποτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.