Η Samsung αναδείχθηκε και πάλι νικήτρια στην παγκόσμια αγορά smartphone, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε αποστολές. Η νοτιοκορεατική εταιρεία νίκησε τις Apple, Xiaomi, Oppo, vivo, και άλλες μάρκες smartphones. Σύμφωνα με έκθεση της Counterpoint Research, η παγκόσμια αγορά smartphone μειώθηκε κατά 8% το τρίτο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Το τρέχον έτος ήταν δύσκολο για όλες τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της Apple και της Samsung. Ωστόσο, χάρη στην υψηλότερη κερδοφορία, αυτές οι δύο βρίσκονται σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες κινεζικές μάρκες smartphone.

Η Samsung κατέκτησε μερίδιο 20% της παγκόσμιας αγοράς smartphone το τρίτο τρίμηνο του 2023, αλλά παρουσίασε 13% χαμηλότερες αποστολές σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η Samsung λάνσαρε τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα πέμπτης γενιάς, το Galaxy Z Flip 5 και το Galaxy Z Fold 5, κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Επιπλέον, κατάφερε να βελτιώσει τις πωλήσεις της νέας συσκευής Z Flip σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, χάρη στη μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και τις βελτιωμένες επιδόσεις. Το Galaxy Z Fold 5 είχε μικτά αποτελέσματα, καθώς δεν έφερε κάποια σημαντική βελτίωση.

smartphone αγορά 2023

Η Apple ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα smartphone το τρίτο τρίμηνο του 2023, με μερίδιο 16% και τις αποστολές της να μειώνονται κατά 9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι ο κόσμος περίμενε την κυκλοφορία των iPhone 15, αλλά αυτό θα ίσχυε και πέρυσι.

Η Xiaomi, με μερίδιο αγοράς 12%, κατέλαβε την τρίτη θέση παγκοσμίως. Οι αποστολές smartphone της έπεσαν κατά 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Την ίδια στιγμή, η Oppo και η vivo είχαν μερίδιο 8% η καθεμία στην παγκόσμια αγορά smartphone. Οι αποστολές τηλεφώνων της vivo μειώθηκαν κατά 14% και της Oppo μειώθηκαν κατά 15%, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Η Huawei, η Honor, και η Tecno (Transsion) είναι οι μόνες μάρκες smartphone που είδαν τις αποστολές τους να βελτιώνονται σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η ζήτηση smartphone θα ανακάμψει μέχρι το 4ο τρίμηνο του 2023 ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.