Ο επεξεργαστής είναι η καρδιά ενός smartphone και με τα υποσυστήματά του διαχειρίζεται τα πάντα στην συσκευή, από τις εφαρμογές που τρέχουμε, μέχρι τις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο. Αυτή την στιγμή η Qualcomm και η MediaTek μεσουρανούν στους επεξεργαστές, με την SMIC να έρχεται μετά, έχοντας αναλάβει τους επεξεργαστές της HUAWEI. Τώρα όμως η Xiaomi κοιτάει να αλλάξει την κατάσταση για εκείνη, σχεδιάζοντας τους δικούς της επεξεργαστές σε συνεργασία με την ARM.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο CEO της MediaTek, Rick Tsai. Οι αρχικές πληροφορίες ήρθαν από την Counterpoint Research, με την αρχική έκθεση να μην είναι εύκολο να βρεθεί.

Τα νέα ήρθαν στην επιφάνεια λόγω του Digital Chat Station, που δημοσίευσε screenshot από την έκθεση στο Weibo. Σύμφωνα με την έκθεση, η ARM συνεργαζόταν αρχικά με την Oppo για το ίδιο εγχείρημα, όμως προέκυψαν εμπόδια που οδήγησαν στην ακύρωση του εγχειρήματος. Από το 2022 υπήρχαν διάφορες αναφορές πως η Oppo συνεργαζόταν με την ARM για αυτό τον λόγο.

Η Oppo πιθανότατα θα χρησιμοποιούσε Cortex CPUs και Mali GPUs για τους δικούς της επεξεργαστές, όμως λόγω της πτώσης στην αγορά των smartphones το 2023, σταμάτησε την ανάπτυξή τους.

Xiaomi ARM
Έκθεση Έρευνας Counterpoint σχετικά με την Xiaomi που εργάζεται στο τσιπ της (μεταφρασμένη μέσω Google Image Translate.) Βρείτε την αρχική εικόνα εδώ .

Τώρα όμως, με την Oppo να είναι εκτός, η ARM βρήκε άλλο συνεργάτη στα μάτια της Xiaomi. Με τις κινέζικες εταιρίες να θέλουν να δημιουργήσουν τους δικούς τους επεξεργαστές, μετά από όσα έχουν γίνει με την Huawei, αυτή η κίνηση ήταν λογικό επόμενο.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρουν να δούμε ένα νέο παίκτη στον χώρο των επεξεργαστών, ενώ ακόμα περισσότερο θέλουμε να δούμε την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό τους. Αυτή τη στιγμή η Apple χρησιμοποιεί την TSMC για την κατασκευή των Apple A series, ενώ η Google βασίζεται στην Samsung για τα Tensor SoCs.

H Xiaomi θα πρέπει να βρει τον κατασκευαστή της για τους επεξεργαστές της, καθώς η ARM θα προσφέρει την βάση για τον σχεδιασμό των νέων επεξεργαστών. Η πλήρης ανάπτυξη ενός επεξεργαστή όμως περιλαμβάνει πολλά ακόμη στάδια.

Τρείς εταιρίες σταματάνε την ανάπτυξη αναδιπλούμενων smartphones

Ο Parv Sharma, Ανώτερος Αναλυτής στην Counterpoint Research, τόνισε επίσης την πολυπλοκότητα της ανάπτυξης chip και την τάση των εταιρειών που αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες αυτό το έργο. Η MediaTek, ειδικότερα, πρόκειται να επωφεληθεί από αυτή τη έκβαση καθώς συνεργάζεται ενεργά με κατασκευαστές smartphone για να βελτιώσει τα τσιπ για τις συσκευές τους.

Θα καταφέρει η Xiaomi να δημιουργήσει κάτι πραγματικά αξιόλογο και πρωτοποριακό; Αυτό μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr για περισσότερα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.