Τις τελευταίες ημέρες έχουμε νέα για αρκετές αναδιπλούμενες συσκευές που ετοιμάζονται, όμως τρεις εταιρίες φαίνεται να αποχωρούν από τον χώρο τον αναδιπλούμενων συσκευών, τουλάχιστον προς το παρόν. Αν και η τεχνολογία των αναδιπλούμενων φαινόταν πως είναι αυτή που θα αλλάξει τα smartphones μας μια για πάντα, οι τεχνικοί περιορισμοί και οι τιμές, δεν αφήνουν αυτές τις συσκευές να γίνουν ευρέως διαδεδομένες στο κοινό. Τώρα, σύμφωνα με τον πολύ αξιόπιστο Digital Chat Station, τρεις εταιρίες σταματάνε την ανάπτυξη αναδιπλούμενων συσκευών ή την καθυστερούν σημαντικά.

Σύμφωνα με τον Digital Chat Station, ένας από τους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές τηλεφώνων στον κόσμο, σταματάει εντελώς την ανάπτυξη αναδιπλούμενων συσκευών, ενώ άλλες δύο εταιρίες παγώνουν την ανάπτυξη συσκευών clamshell.

Οι λόγοι που οι εταιρίες προβαίνουν σε αυτές τις αποφάσεις δεν είναι ακόμα γνωστοί, ενώ ο tipster δεν αποκαλύπτει αυτές τις εταιρίες.

Στην παρούσα φάση η αγορά των αναδιπλούμενων κυριαρχείται από το Android, αφού η Apple αν και θα ήθελε, δεν έχει καταφέρει να κατασκευάσει ένα αναδιπλούμενο που να πληροί τις δικιές της προϋποθέσεις. Όμως μαθαίνουμε πως Samsung και HUAWEI ετοιμάζουν μια συσκευή που θα διπλώνει στα τρία, για πολύ μεγαλύτερη οθόνη όταν θα ξεδιπλώνεται.

Αυτή τη στιγμή η Oppo και η Vivo είναι άλλοι δύο παίκτες στην κατηγορία με πολύ δυνατές προσθήκες. Όμως πρόσφατα είδαμε μια έκθεση που αναφέρει πως η Oppo και η Vivo αποφάσισαν να αποσυρθούν από την αγορά των αναδιπλούμενων, αφού είδαν σημαντική μείωση στις πωλήσεις τους το 2023, σε αυτή την κατηγορία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη δήλωση των Vivo και Oppo, ενώ αν οι πληροφορίες ισχύουν, ενδέχεται να ακολουθήσει και η OnePlus, καθώς βασίζεται πάρα πολύ στην Oppo για την ανάπτυξη αναδιπλούμενων συσκευών.

Έρχεται λειτουργία στο Android που ήταν διαθέσιμη μόνο σε iPhone μέχρι σήμερα

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που η Apple δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα με τις αναδιπλούμενες οθόνες στις συσκευές που σχεδιάζει. Αν και οι αναδιπλούμενες συσκευές προσφέρουν πολλές δυνατότητες στην χρήση, παραμένουν αρκετά ακριβές και ο κόσμος φοβάται πως είναι πιο εύθραυστες. Αν δεν λυθούν αυτά τα δύο προβλήματα, δύσκολα η τεχνολογία των αναδιπλούμενων θα γίνει mainstream.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.