Η Xiaomi προκάλεσε πρόσφατα αίσθηση αφαιρώντας ένα σημαντικό χαρακτηριστικό από τις συσκευές που τρέχουν MIUI. Αναφερόμαστε στη δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου από βίντεο στο YouTube ακόμη και όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη. Αυτή η αλλαγή βρήκε πολλούς χρήστες απροετοίμαστους.

Η απόφαση να εξαλειφθεί η λειτουργία “Play video sound with screen off”, μέρος της λειτουργίας video toolbox, και η λειτουργία “Turn off screen” στο πλαίσιο της λειτουργίας game toolbox, αποδόθηκε σε απαιτήσεις συμμόρφωσης από τρίτους.

Αυτή η αλλαγή επηρεάζει ορισμένα δημοφιλή flagship smartphones, όπως τα Xiaomi 14, 13, 13 Pro και 12T. Η απόφαση ευθυγραμμίζεται με τις πρόσφατες δράσεις διάφορων τεχνολογικών κολοσσών. Μεταξύ άλλων, η Google έχει εντείνει τις προσπάθειες για την πάταξη των υπηρεσιών που προσφέρουν χαρακτηριστικά τα οποία παρέχουν δωρεάν λειτουργίες του YouTube Premium.

Xiaomi MIUI YouTube

Το YouTube Premium, μια συνδρομητική υπηρεσία που κοστίζει αρκετά, προσφέρει στους χρήστες μια σειρά από αποκλειστικά οφέλη, όπως προβολή χωρίς διαφημίσεις, λήψη βίντεο, και δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο στο παρασκήνιο ενώ η οθόνη είναι απενεργοποιημένη ή όταν χρησιμοποιούνται άλλες εφαρμογές.

Δεν θέλει πολύ για να καταλάβει κανείς ότι το προαναφερθέν χαρακτηριστικό του MIUI αντιγράφει μία επί πληρωμή λειτουργία του YouTube. Η κίνηση της Xiaomi υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας για συμμόρφωση με τις διάφορες πολιτικές και το εξελισσόμενο ρυθμιστικό τοπίο.

Παρόλο που ορισμένοι χρήστες μπορεί να βρουν την αφαίρεση αυτής της λειτουργίας ενοχλητική, σηματοδοτεί την αφοσίωση της Xiaomi στη διατήρηση της ακεραιότητας των υπηρεσιών της σύμφωνα με τα πρότυπα του κλάδου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτό δούλευε με τον Mi Video player, ο οποίος είναι ένα τεράστιο χαλι από διαφημίσεις. Απλά εγκαθιστά κάποιος έναν adblock browser που επιτρέπει και την αναπαραγωγή ήχου από YouTube όταν η οθόνη είναι off και το πρόβλημα λύνεται με έξτρα πλεονέκτημα τις μπλοκαρισμένες διαφημίσεις. Παράδειγμα από Google Play: Brave browser.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.